رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران: باید اطمینان خاطر و اعتماد را به مردم برگردانیم

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران گفت: کارشناسان  علوم  اجتماعی  و جامعه شناسان و البته مسئولان  باید برای بازگشت اعتماد به مردم راهکارهای دقیق و برنامه ریزی شده ارائه کنند؛ چرا که مردم می خواهند نشانه های عملی خواسته ها و درخواست های منطقی خود را ببینند نه گفتاری و کلامی . امروز جامعه اجرایی شدن شعارها را طلب می کند.

به گزارش مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران؛ سید حسن موسوی چلک در گفتگویی اظهار داشت: باید بتوانیم اطمینان خاطر و اعتماد را میان مردم برگردانیم.

وی به تاکید کارشناسان و مددکاران اجتماعی و سخنان اخیر رئیس جمهور در مورد اعتماد سازی و بازگشت اطمینان در مردم، گفت: واقعیت این است که اعتماد اجتماعی وقتی ترک بر می‌دارد به راحتی ترمیم نمی شود و کارشناسان علوم اجتماعی و جامعه شناسان و البته مسئولان باید برای بازگشت اعتماد مردم راهکارهای دقیق و برنامه ریزی شده ارائه کنند و باید بپذبریم که با پول و زور، اعتماد اجتماعی برگشت پذیر نیست.

موسوی به راهکارهایی برای بهبود وضعیت اعتماد اجتماعی اشاره کرد و گفت: راهکار اول «شفافیت سازی » است و دولت و زیر مجموعه های آن باید روی مسئله شفاف سازی و دولت الکترونیک دغدغه و هم و غم داشته باشد. باید دولت الکترونیک در کشور اجرا شود و تخلفات مالی انجام شده قابل رصد باشد.

وی افزود : من همیشه گفته ام وقتی فرمان یک حوزه را دست کسی می دهید که در آن حوزه تخصص کافی ندارد معلوم است که سرانجام کار چه خواهد شد و البته که خود این موضوع بی اعتمادی اجتماعی را تقویت می کند.به گفته این کارشناس مسائل اجتماعی، راهکار دوم «شایسته سالاری» است به این معنی که تا زمانی شایسته سالاری نباشد اعتماد هم به وجود نمی آید؛ یعنی هرکس باید سر جایش قرار داشته باشد. شایسته سالاری انتصاب خانوادگی نیست، انتصاب‌هایی با گرایش سیاسی نیست! بلکه باید افراد بر حسب تخصصشان رأس کار قرار بگیرند. ما یکی از مشکلات اصلی کشورمان مسئله مدیریت هست و کمتر کسی را پیدا می کنیم که سر جایش باشد.

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران به راهکار سوم اشاره می کند و می گوید: راهکار سوم «پاسخگویی» است و پاسخگو بودن رئیس جمهور حداقل در مجموعه دولت می تواند تأثیر فراوانی در جلب اعتماد جامعه داشته باشد.

به گفته موسوی راهکار چهارم «نظارت» اثر بخش است و اگر نظارت در جامعه به خوبی انجام می شد این همه اختلاس وجود نداشت و همین کم اطمینانی باعث می شود سر یکدیگر کلاه بگذاریم.

وی افزود: این موارد را باید حاکمیت جامعه انجام دهد در حالی که دولت (قوه مجریه) یکی از قوای جمهوری اسلامی و یکی از اعضای حاکمیت جامعه است پس این موضوع به یک قوه بر نمی گردد، همه باید پاسخگو باشند.

وی با اشاره به این نکته که باید در همه نقاط کشور نظارت جدی گرفته شود افزود: در هیچ جای کشور نباید پستو و حفره ای وجود داشته باشد.

موسوی در پاسخ به این سوال که کالاهای احتکار شده ای که در نقاط مختلف کشور کشف می شوند چرا اثری در بازار و قیمت ها نگذاشته و مردم ورود این کالاها به بازار را مشاهده نمی کنند، گفت: تزریق کالاها نمی‌تواند اعتماد مردم را به راحتی برگرداند و بیشتر اذیتشان می کند البته تعداد انبارها و کالاهای احتکار شده آنقدری نیست که در بازار اثر فاحشی بگذارد.

وی گفت: ما در مجموعه خود مستمری کارکنان را ۳ برابر افزایش داده ایم. اما ارزش پول سال قبل ار پول امسال بیشتر بود چون تورم کمتر بود.

موسوی جلک در پایان افزود: مردم می خواهند نشانه های عملی را ببینند نه گفتاری و کلامی. مردم عمل می‌خواهند. باید با تمام متخلفان متناسب با جرمشان برخورد شود.

وی همچنین گفت: ما هنوز نمی دانیم جریان بابک زنجانی چه شد؟ درست است فرآیند دادرسی طولانی و جرم سنگین است اما مردم این موارد را مطالبه می کنند.

منبع: ایسکانیوز

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
دکمه بازگشت به بالا