به دستور رهبر معظم انقلاب، سازمان امور اجتماعی کشور ایجاد می‌شود

IMG14064534به گزارش وبسایت مددکاری اجتماعی ۲۰۱۵ به نقل از روزنامه ایران؛ ۶ ماه پیش اولین گزارش رسمی آسیب‌های اجتماعی به رهبر معظم انقلاب ارائه شد و ایشان بر ایجاد یک برنامه جامع تقسیم کار در دستگاه‌ها برای کاهش و کنترل آسیب‌های اجتماعی در کشور تأکید کردند. در آن روز البته تصمیماتی هم گرفته شد تا در طول همین ۶ ماه، آسیب‌های اجتماعی کشور مورد رسیدگی قرار گیرد. در نهایت ۱۹ آسیب جدی کشور شناسایی شد. سپس وزارت کشور، استانداری، شهرداری‌ها، بهزیستی، نیروی انتظامی و دیگر نهادهای مسئول، هریک به نوبه خود وارد عمل شدند و این بررسی‌ها ادامه یافت تا ۲ هفته پیش که گزارش جدیدی، مقدمه تشکیل جلسه دیگری با رهبر معظم انقلاب شد. ایشان در آن جلسه تأکید کردند شورای اجتماعی کشور ماهانه تشکیل و سازمان امور اجتماعی کشور نیز در زیرمجموعه وزارت کشور با هدف پیگیری مصوبات شورا و هماهنگی دستگاه‌های اجرایی ایجاد شود. البته آن‌طور که قائم مقام وزیر کشور اعلام کرده، قرار است از این پس شورای اجتماعی به ریاست دکتر حسن روحانی، هر سه ماه یکبار تشکیل جلسه دهد.
دکتر رحمانی فضلی در هشتادمین جلسه شورای اجتماعی کشور که در راستای رهنمودهای رهبر معظم انقلاب تشکیل شد، با اشاره به فرازهایی از بیانات ایشان در جلسه اخیر سران و مقامات ارشد کشور و اعضای شورای اجتماعی، گفت: بنا به تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی الان وقت انجام کارهای فوق العاده از سوی دستگاه‌های اصلی و همکار در موضوع کنترل و مقابله با آسیب‌های اجتماعی و رعایت اولویت‌ها برای مقابله با پنج آسیب اصلی از جمله اعتیاد،‌حاشیه نشینی، طلاق، مناطق بحرانی و حاد و مفاسد اخلاقی و اجتماعی است.
قائم مقام رئیس جمهوری در شورای اجتماعی کشور با تأکید بر لزوم توجه جدی و عمیق بر اجرای طرح‌های مقابله با آسیب‌های اجتماعی از سوی دستگاه‌ها و نهادها افزود: تذکرات و تأکیدات رهبر معظم انقلاب درباره انجام کارهای فوق العاده برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی نشان دهنده دغدغه ایشان است و در این میان برنامه ریزی مناسب و تعیین شاخص‌های قابل اندازه‌گیری بسیار مهم و اثرگذار است.
وی با بیان اینکه شورای اجتماعی کشور سیاستگذار و هماهنگ کننده خواهد بود، افزود: ما در اجرا ورود نمی‌کنیم و دستگاه‌های ذیربط، متولی انجام امور مرتبط با مقابله با آسیب‌های اجتماعی هستند و همه مصوبات این شورا باید ضمانت اجرایی داشته باشد.
وزیر کشور از رسانه‌ها خواست در زمینه بروز برخی آسیب‌های اجتماعی سیاه نمایی نکرده و تصویر غلطی از شرایط را ترسیم نکنند، چرا که جامعه ما جامعه‌ای خوب و متدین است و در گزارش‌ها نباید امید آفرینی فراموش شود. وی همچنین از اعضای شورای اجتماعی کشور درخواست کرد تا در بالاترین سطح وزارتخانه و سازمان در جلسات شرکت کنند و دستگاه‌ها جدی تر وارد عرصه مقابله با آسیب‌های اجتماعی شوند.
در ادامه این جلسه قائم مقام وزیر کشور در امور اجتماعی به ارائه گزارشی از برگزاری جلسه شورای اجتماعی کشور در محضر رهبر معظم انقلاب پرداخت و هر یک از اعضا پیشنهاد‌های خود را درباره چگونگی اجرایی کردن مصوبات شورای اجتماعی کشور مطرح کردند. دکتر میرباقری با بیان اینکه سازمان امور اجتماعی در وزارت کشور، مأمور پیگیری مصوبات شورای اجتماعی کشور خواهد بود، از اختصاص ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی کشور خبر داد و گفت: بر اساس تصمیمات اخیر و بنا به تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی سایر دستگاه‌هایی که عضو دولت نیستند از جمله شهرداری و نیروهای نظامی و انتظامی نیز موظف به اجرای مصوبات شورای اجتماعی کشور هستند. وی ادامه داد: در دو هفته آینده در همایش فرمانداران سراسر کشور برنامه‌های شورای اجتماعی کشور برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی در سطوح استان‌ها و شهرستان‌ها تبیین و ابلاغ خواهد شد.
میر باقری با اشاره به بررسی ۱۹ آسیب اجتماعی در کشور گفت: بر اساس دستور رهبر معظم انقلاب بنا شد که جلسات شورا به ریاست رئیس جمهوری و به قائم مقامی وزیر کشور تشکیل شود، چراکه وقتی شورای اجتماعی کشور به ریاست رئیس جمهوری برگزار می‌شود، مصوبات شورا از ضمانت اجرایی بالاتری برخوردار است.
میرباقری تأکید کرد: در جلسات گذشته مباحث مربوط به سه آسیب اجتماعی عمده اعتیاد، حاشیه نشینی و طلاق مورد بررسی و تصمیم‌گیری قرار گرفت و مقرر شد دستگاه‌های معین بر اساس شاخص ها، گزارش‌هایی را ارائه دهند.وی با اشاره به موانع و چالش‌های موجود بر سر راه مبارزه با آسیب‌های اجتماعی گفت: بر اساس اصلاحاتی که روی ۱۹ آسیب اجتماعی انجام می‌شود این عناوین امروز به حوزه‌های ذیربط ارسال می‌شوند.
وی ادامه داد: معتقدیم در حوزه آسیب‌ها برنامه‌ها باید به سطح شهرستان‌ها و استان‌ها برسد و تکلیف تصمیمات در استان‌ها مشخص شود. همچنین موضوع با ۴۴۰ فرمانداری در میان گذاشته می‌شود تا به شکل عملیاتی مسیر اصلی کار مشخص شود.معاون اجتماعی وزیر کشور با اشاره به اعتبارات اختصاص یافته، گفت: دستگاه‌ها باید این اعتبارات را با تأکید وزیر کشور در پیشبرد برنامه‌ها هزینه کنند.

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
دکمه بازگشت به بالا