غفلت دولت از بخش اجتماعی برنامه ششم توسعه | تاوان سختی را در آینده می‌دهیم

‌موسوی چلکرئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران گفت: در لایحه برنامه ششم توسعه غفلت جدی نسبت به حوزه اجتماعی صورت گرفته و در پیوست‌های آن هم توجه نشده و این ظلم و غفلت، امنیت اجتماعی را هدف قرار می‌دهد.

به گزارش وبسایت مددکاری اجتماعی ۲۰۱۵ به نقل از فارس؛ سیدحسن موسوی چلک گفت: یکی از موضوعاتی که در حال حاضر  برای حوزه سیاست‌گذاری جدی تلقی می‌شود برنامه ششم توسعه است. در این مقطع زمانی با توجه به شرایط اجتماعی که در کشور داریم انتظار می‌رود که در برنامه ششم با نگاه واقع‌بینانه‌تری نسبت به حوزه اجتماعی نگاه شود.

وی ادامه داد: در این نگاه باید تحلیل درستی از وضعیت موجود کشور داشته باشیم و با توجه به سند چشم‌انداز ایران تا سال ۱۴۰۴ سیاست‌های کلی برنامه ششم، اسناد و قوانین بالادستی برنامه‌ای نوشته شود که بتواند به تناسب اولویت‌ها و شرایط کشور اثربخشی لازم را داشته باشد.

رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران گفت: با نگاهی که به لایحه برنامه ششم توسعه البته لایحه‌ای که دولت به مجلس قبل ارسال کرد و مجلس آن را اعلام وصول کرد ۳۱ ماده بیشتر نبود و سپس دولت بر اساس آن لایحه پیشنهادی را مورد انتقاد قرار داد و در ۱۵ اردیبهشت امسال رئیس کمیسیون تلفیق با یکسری الحاقاتی این لایحه را برای بررسی مجدد به مجلس ارسال کرد.

موسوی ادامه داد: با روی کار آمدن مجلس جدید، دولت مجدد لایحه برنامه ششم را برای مجلس ارسال کرد که این لایحه ۳۵ ماده دارد و یکسری پروژه‌های ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به همراه دارد که بر اساس آن قرا راست پروژه‌ها  اجرا شود.

وی گفت: بر اساس بررسی این لایحه‌ها آنچه ما را نگران کرده بخش اجتماعی آن است که غفلت دولت را در هر دو لایحه پیشنهادی در برنامه ششم توسعه می‌بینیم.

رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران گفت: انگار که نه انگار وضعیت اجتماعی برای دولت نگران‌کننده است اگر اقتصاد مقاومتی را اجرا کنیم بیش از همه باید به دنبال تقویت سرمایه‌های اجتماعی باشیم. همبستگی و تعلق در جامعه می‌تواند بستر را برای اجرای پروژه‌ها فراهم کند.

موسوی با اشاره به بندهایی از لایحه برنامه ششم توسعه، گفت: در متن لایحه یک ماده به موضوع بیمه برای گروه‌های تحت حمایت بهزیستی و کمیته امداد اشاره دارد و در ماده دیگر به موضوع خانواده اشاره کرده است که به نظر می‌رسد جایگاه خانواده و زنان را ارتقا نداده و بیشتر به جای اینکه حکم قانونی باشد یکی از سیاست‌های کلی ابلاغی در برنامه‌های توسعه‌ای قبلی را بیان کرده است و فکر نمی‌کنم در خوش‌بینانه‌ترین حالت کمکی به اوضاع کند.

وی افزود: در ماده دیگر نیز به موضوع مواد مخدر اشاره شده که خلاصه سیاست‌های کلی در این زمینه است.

رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران گفت: در لایحه برنامه ششم توسعه غفلت جدی نسبت به حوزه اجتماعی صورت گرفته است و در پیوست‌های این لایحه هم موضوع اجتماعی را قوی نمی‌بینیم این ظلمی است که در حق حوزه اجتماعی صورت گرفته است و غفلت از این حوزه امنیت اجتماعی را هدف قرار می‌دهد.

موسوی گفت: اینکه حوزه اجتماعی باید در حاشیه باشد را در نگاه تدوین‌گران برنامه ششم هنوز می‌بینیم و مستندات ما این را نشان می‌دهد. ندیدن حوزه اجتماعی در این برنامه تاوان زیادی را در آینده برای ما خواهد داشت همان گونه که گذشتگان این کار را کردند و ما اکنون تاوان پس می‌دهیم و حوزه اجتماعی به یک حوزه پرچالش در کشور تبدیل شده است.

وی اظهار کرد: با همه اطلاعاتی که در دست سازمان برنامه و بودجه و دغدغه‌های رهبری و شعارهای رئیس جمهور در برنامه‌های اعلامی وجود داشت انتظار می‌رفت که دولت بتواند امتحان خوبی را در این زمینه پس بدهد که فکر می‌کنیم به خوبی نتوانسته است به شعارهای خود عمل کند.

رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران افزود: به مجلس پیشنهاد می‌دهیم به جای مبنا قرار دادن لایحه جدید همان لایحه اولی که اصلاح شده را بیشتر مدنظر قرار دهد.

 

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
دکمه بازگشت به بالا