نظر فاطمه دانشور در خصوص منشور حقوق شهروندی | حقوق کودکان بی شناسنامه در حقوق شهروندی دیده نشده است

عضو شورای شهر تهران گفت: کودکان بی هویت نه وضعیت رفاهی خوبی دارند و نه می توانند ادامه تحصیل بدهند، شاید گفتن این جمله که کودکان بی هویت و بی شناسنامه در بدترین شرایط هستند، دور از واقعیت نیست.

به گزارش مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران؛ فاطمه دانشور عضو شورای شهر تهران در سیصد و چهاردهمین جلسه علنی شورای شهر تهران که امروز برگزار شد؛ در جمع خبرنگاران با طرح این سوال که جایگاه حقوق شهروندی کودکان بی هویت (بی شناسنامه) کجاست؟ اظهار داشت: متن کامل منشور حقوق شهروندی در تاریخ ۲۹ آذر امسال در همایش قانون اساسی با حضور رئیس جمهور و جمع زیادی از وکلاء، حقوقدانان و اساتید و کارشناسان رونمایی و به امضا دکتر روحانی رسید.
وی ادامه داد: این منشور با هدف استیفا و ارتقا حقوق شهروندی و به منظور تدوین (برنامه و خط مشی دولت) موضوع اصل ۱۳۴ قانون اساسی تهیه و تنظیم شده و شامل مجموعه ای از حقوق شهروندی است.
عضو شورای شهر تهران یادآور شد: این منشور در ۱۲۰ ماده تهیه و تدوین شده است، از جمله موارد این منشور می توان به موضوعاتی از جمله حقوق زنان، مردان، معلولان، سالمندان، حق آزادی اندیشه و بیان، حق دسترسی به اطلاعات، حق دسترسی به فضای مجازی، حق حریم خصوصی، جلوگیری از خشتونت کودکان، حق تشکیل و برخوداری از خانواده، حق برخورداری از دادخواهی عادلانه، حق مسکن، حق رفاه و معیشت و حق مالکیت و غیره اشاره کرد.
وی افزود: اما ماده ای که در این منشور نسبت به آن غفلت شده و از جامعیت کافی برخوردار نیست ماده مربوط به کودکان است، ما اقشاری از کودکان را داریم که بنا به شرایطشان هیچگاه دارای هویت نمی‌شوند و با بی هویتی بزرگ می‌شوند و از همه حقوق شهروندی دیگر بی بهره می مانتد، حق بر هویت یکی از اساسی ترین حقوقی است که در این منشور به آن پرداخته نشده است، این در حالی است که آمار کودکان بی شناسنامه و بی هویت آمار معنا داری است و باید به دنبال راهکاری برای آن بود.
دانشور با بیان اینکه موضوعی که از جهات مختلف حائز اهمیت این است که کودکان بی هویت در جامعه جایگاه ندارند، افزود: این کودکان نه وضعیت رفاهی خوبی دارند و نه می توانند ادامه تحصیل بدهند، شاید گفتن این جمله که کودکان بی هویت و بی شناسنامه در بدترین شرایط هستند ،دور از واقعیت نیست.
وی ادامه داد: با نگاهی سطحی به برخی از محلات از جمله محله هرندی و حاشیه شهرها ، سکونتگاه های غیر رسمی به این نکته می رسیم که این محله شرایط خوبی ندارد و روزانه اخبار درد آوری از این مناطق  به گوش می رسد.
دانشور خاطرنشان کرد: کودکانی که بدون شناسنامه و هویت متولد می شوند و در معرض بدترین آسیب ها قرار دارند و هیچ گاه مورد توجه جدی مردم و مسئولان نبوده اند .
وی ابراز امیدواری کرد: کاش همواره در تنظیم اسناد بالادستی و تنظیم برنامه ها از حضور فعالان اجتماعی مطلع دغدغه مند استفاده می‌کردیم که بعد از اتمام کار متوجه غفلت ها نشویم ، امیدواریم مسئولان در هر رده ای توجه ویژه ای به وضعیت این کودکان داشته باشند که اگر چنین نشود وضعیت در آینده اسف بارتر می شود.

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
دکمه بازگشت به بالا