همایش یکسال پس از زلزله کرمانشاه و گزارشی از پنل فعالان اجتماعی در این همایش | ضرورت کار تیمی و بومی نگری در مداخلات با حضور مددکار اجتماعی

همایش یکسال پس از زلزله
در پنل سلبریتی (فعالان اجتماعی) در زلزله کرمانشاه
(ضرورت کار تیمی و بومی نگری در مداخلات با حضور مددکار اجتماعی)
زمان :چهارشنبه ۳۰ آبان ماه
ساعت ۱۷ الی ۱۵/۱۵ در سالن مطهری دانشگاه علوم اجتماعی طباطبایی
حصور ماندانا جواهری مددکار و فعال اجتماعی در این پنل فعالان اجتماعی

مانداناجواهری مسئول انجمن مددکاران اجتماعی استان کرمانشاه و مدیر کلینیک مددکاری اجتماعی به عنوان یکی از فعالان اجتماعی در این پنل دعوت بودند و از روند چگونگی حضور و ارائه خدمات مددکاری اجتماعی به مناطق زلزله زده صحبت نمود و به توانمندی های مردم زلزله زده ثلاث باباجانی و سرپل ذهاب اشاره نمود که هنوز امید و زندگی هست، اگر مرگ بود تولد هم بود، ازدواج هم بود و زندگی همچنان ادامه دارد.
مردم سرپل ذهاب ۳ و بعضاً ۴ مرحله آوارگی را تجربه کرده اند و از همان شب حادثه نه کمک های مردمی و نه وجود سمن ها و نه دولت نقشی نداشت و این خود مردم بودند که با درد و رنج و خانه ای آوار شده عزیزانشان، جگرگوشه هایشان را از زیر آوار بیرون می آوردند و با گلوی خشک و لبانی ترک خورده و حنجره ای بغض گرفته به خاک می سپاردند.
ساکنین شهرهای زلزله زده ممنون مردمی هستند که اتحاد و مشارکت و نوع دوستی را سرلوحه انسانیت و گذشت قرار دادند و به هر شکل ممکن کمک نمودند.

جواهری در بیانات خود ضمن گریزی بر خاطرات تلخ و شیرین که منجر به کسب تجربه های زیستی ارزشمندی شده بود در خصوص ضرورت بومی سازی مداخلات و کار تیمی (با توجه به فرهنگ ها، آداب و رسوم و گویش آن جامعه بحران زده) در بحران ها وسوانح اشاره نمود.

فعالیت مددکاران اجتماعی از نقاط مختلف ایران در قالب تیم و اکیپ های ساماندهی شده از سوی انجمن مددکاران اجتماعی استان کرمانشاه همراه با روانشناس، جامعه شناس، پزشک و بهیار چشم گیر و اثرگذار بود.
مددکارانی که بی وقفه و بدون چشم داشتی تاکنون در جهت ارائه خدمت و پیگیری های لازم همراه و همیار بوده اند و سپس با نیازسنجی های به عمل آمده در جهت جذب کمک های خیرین و تهیه و توزیع کانکس و سرویس بهداشتی، کمک مالی،کولر، یخچال، فرش، دارو و لوازم التحریر، منبع های آب، معرفی مجروحان جامانده از درمان، شناسایی ضایع نخاعی ها و افرادگم شده در زلزله …. با همراهی ادارات و ارگان هایی همچون هلال احمر، علوم پزشکی، شهرداری، شورای شهر، فرماندار، مشعول به ارائه خدمت شده اند و این مداخلات مددکاری اجتماعی همچنان ادامه دارد.

جواهری مشارکت ارگان های دولتی و حمایت مسئولین را با سمن ها در جهت ایجاد بانک اطلاعاتی و دسته بندی نوع خدمات سمن ها با توجه به اساسنامه هایشان مهم و ضروری عنوان نمود و به این موضوع که هلال احمر به عنوان اولین تیم ارزیاب و مداخله گر با واکنش سریع نیاز است که بانک اطلاعاتی سمن های داوطلب را در تخصص و حرفه های متفاوت داشته باشد و هر تیم یا اکیپی با هماهنگی های لازم و آشنایی با الگو های رفتاری و فرهنگی آن جامعه آسیب دیده برای کمک و مداخله حصور یابد و با بلدهای (لیدر) آن منطقه یا جامعه هدف در آن جامعه بحران زده ورود پیدا کنند.

در این همایش آقای دکتر نجار مدیر کل مدیریت بحران و معاون وزیر مسکن و راه حضور داشتند و توضیحاتی را هم بیان داشتند و به سوالات پاسخ دادند.
همچنین در این همایش نقاش هنرمند سرپل ذهاب استاد پورکند نمایشگاهی از آثار ارزشمند خود را به نمایش و بازدید عموم گذاشت که مورد تقدیر ریاست دانشکده نیز قرار گرفتند.

جواهری در پایان صحبت هایش در پنل فعالان اجتماعی ضمن تشکر از بانیان این همایش از اساتید به نام مددکاری اجتماعی و جامعه شناسی به رسم ادب تشکر نمود.

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
دکمه بازگشت به بالا