گزارش مددکار اجتماعی خیریه مهرآفرین در خصوص مرگ نوزاد ۳ ماهه که در پی مسمومیت با مواد مخدر جان باخت

مسمومیت با مواد مخدر، آخرین سکانس زندگی یک نوزاد ۳ ماهه را رقم می‌زند. نوزادی که پدر و مادرش مدعی هستند که اعتیاد نداشته و برای قطع شدن تب، به فرزند خود تنها قطره استامینوفن خورانده اند. با این حال تحقیقات پلیس در رابطه با مرگ این کودک آغاز شده است.

به گزارش مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران به نقل از میزان؛ فاصله میان تولد و مرگش آنقدر اندک است که اگر قرار باشد برای او سنگ قبری تهیه شود بدون شک تاریخ ولادت و فوت ثبت شده به روی سنگ قبر، توجه تمام رهگذران را به خود جلب می‌کند.
یکی از روزهای فروردین ماه متولد شده و پایان زندگی اش روزهای ابتدایی خرداد بوده است.
عرشیا، نوزادی که در مشهد متولد شده است در پی مسمومیت با مواد مخدر در بیمارستان بستری می‌شود و همان جا نیز جان خود را از دست می‌دهد.
نوزاد از بدو تولد مشکلاتی را داشته است و تنها ۱۵ روز پس از متولد شدن، مدتی را به دلیل تنگی نفس، عفونت و مننژیت در بیمارستان بستری می‌شود.
پس از بازگشت مجدد نوزاد به خانه، مشکلات برای او تمامی نداشته است چرا که پدر و مادر با بی مهری تمام از نوزاد بیمار خود نگهداری می‌کنند.
زمان مرگ، آثار سوختگی نیز به روی پیکر نحیف نوزاد ۳ ماهه به خوبی قابل مشاهده بوده است.
پدر و مادر که ادعا می‌کنند اعتیاد ندارند به روی جای جای بدن نوزاد ۳ ماهه آثار سیخ و زغال را به یادگار گذاشته اند.
سودابه مادر عرشیا است و نوزاد ۳ ماهه، نخستین فرزند او بوده است. وی در رابطه با وضعیت خود و همسرش می‌گوید: من ۲۱ سال دارم و همسرم نیز ۲۵ ساله است. من و همسرم معتاد نیستیم و همسرم فقط سیگار می‌کشد.
وی می‌افزاید: عرشیا نخستین فرزند ما بود و از زمان تولد به طور دائم بیمار می‌شد.
این مادر در خصوص شرایط فرزندش زمانی که برای مداوا به بیمارستان مراجعه می‌کنند می‌گوید: عرشیا کمی تب داشت و مرتب گریه می‌کرد. برای آرام کردن او، همسرم مقداری دارو به او داد. نمی‌دانم آن دارو چه بود و احتمال می‌دهم که ” استامینوفن” بوده باشد.
وی در رابطه با مباحث مطرح شده پیرامون مسمویت نوزاد با مواد مخدر می‌گوید: من و همسرم اعتیاد نداریم که بخواهیم به نوزاد مواد مخدر بدهیم.
مادر حرف هایش را با آرامش تمام بیان می‌کند. وقتی از او سوال می‌شود که چرا آثار سوختگی به روی بدن نوزاد بوده است؟، در پاسخ تنها به این جمله بسنده می‌کند که نوزاد با بخاری و آب جوش سوخته است و اشاره‌ای به جای سیخ به روی پیکر نوزاد نمی‌کند.
خبرنگار خبرگزاری میزان، برای مشخص شدن زوایای حادثه مرگ نوزاد ۳ ماهه، گفت و گویی را با سمیه امیر خوانی، مددکار اجتماعی موسسه خیریه مهرآفرین داشته است. 
وی در رابطه با شرایط نوزاد می‌گوید: نوزاد روز ۱۵ فروردین ماه در یکی از بیمارستان‌های مشهد به دنیا می‌آید. درست ۱۵ روز بعد از تولد، دچار بیماری شده و در بیمارستان بستری می‌شود. پس از بهبود کامل، نوزاد از بیمارستان مرخص شده، اما روز هفتم خرداد ماه در شرایطی که نفس هایش به شماره افتاده بود بار دیگر به بیمارستان آورده می‌شود.
این مددکار اجتماعی می‌افزاید: خانواده عرشیا، وی را ساعت ۳ بامداد روز هفتم خرداد ماه به بیمارستان می‌برند و نوزاد به دلیل شرایط وخیمی که داشته در NICU بستری می‌شود. خانواده اعلام کرده اند که به نوزاد دارو خورانده اند، اما پزشکان علت بستری را مسمومیت با مواد مخدر اعلام کرده اند.
امیرخوانی با اشاره به مشاهده آثار سوختگی به روی پیکر نوزاد ۳ ماهه می‌گوید: به خوبی آثار سوختگی به روی پیکر نوزاد قابل مشاهده بود. این طور به نظر می‌رسد که پدر و یا مادر او را با چیزی شبیه به سیخ و زغال می‌سوزانده اند.
وی می‌افزاید: طی صحبت هایی که با مادر داشتیم او اعلام کرد که نوزاد با بخاری سوخته، اما در این فصل، روشن کردن بخاری دور از ذهن به نظر می‌رسد. ضمن اینکه آثار سوختگی به گونه‌ای است که مشخص است نوزاد در فواصل زمانی مختلف سوخته است.
این مددکار اجتماعی در خصوص مرگ نوازد می‌گوید: به گفته پزشکان، نوزاد زمان حضور در بیمارستان علائم حیاطی بسیار ضعیفی داشته و به دشواری نفس می‌کشیده است. مسمویت با ماده مخدر نیز از سوی پزشکان تایید شده و علت مرگ نیز همین موضوع اعلام شده است.
امیرخوانی در رابطه با ماده مخدری که به نوزاد خورانده شده است، می‌گوید: بررسی‌های بیمارستان در این رابطه ادامه داشته و از پدر و مادر نیز برای مشخص شدن وضعیت اعتیادشان، تست‌های لازم گرفته شده است.
همچنین با اعلام موضوع  مرگ مشکوک کودک سه ماه به ماموران پلیس مشهد، تیمی از کارآگاهان پلیس آگاهی این شهر با تشکیل پرونده در حال رسیدگی به موضوع هستند و تحقیقات خود را با دستور قضایی آغاز کرده اند. در حال حاضر ماموران منتظر اعلام نظر نهایی پزشکی قانونی بوده و تحقیقات از خانواده نوزاد دختر ادامه دارد.

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
دکمه بازگشت به بالا