گفتگوی موثر مهمترین مهارت در تاب آوری خانواده

خانواده تاب آور عرصه گفتگو است و هر چه بیشتر، بهتر

گفتگوی موثر مهمترین مهارت در تاب آوری خانواده: این مطلب، یادداشتی از آرشیو مطالب دریافتی (سالهای قبل) از دکتر محمدرضا مقدسی “مدیر و موسس خانه تاب آوری ایران” می باشد که با مدنظر قرار دادن اهمیت موضوع گفتگوی موثر در خانواده ها بازنشر می گردد. امید است مورد توجه مخاطبین گرامی این مجله اینترنتی واقع گردد.

گفتگوی موثر مهمترین مهارت در تاب آوری خانواده
گفتگوی موثر مهمترین مهارت در تاب آوری خانواده

گفتگوی موثر مهمترین مهارت در تاب آوری خانواده است. حفظ و توسعه تاب آوری خانواده از ضروریات است، که در این میان ارتباط کلامی موثر مهمترین مهارت کلیدی در تحکیم بنیان خانواده و توسعه تاب آوری است و فی الواقع از طریق گفتگو می توان قدرت حل مسأله و غلبه بر مسائل و مشکلات را در سطح خانواده افزایش داد، همانگونه که سکوت و اختلالات ارتباطی در خانواده آسیب زاست از جانب دیگر وجود اهداف، چالش ها و مسائل مشترک بین اعضاء خانواده میتواند بهانه ای برای ایجاد هم افزایی و تفاهم و گفتگو باشد.

در عصر جدید رسانه های اجتماعی باعث کاهش ارتباط کلامی بین اعضاء خانواده شده است. کاهش ارتباط بین فردی در بین اعضاء خانواده باعث کاهش گفتگو بین آنان می شود که این دو میتوانند اثر یکدیگر را تشدید نمایند.

گفتگو بین اعضاء خانواده باعث انتقال تجربه، دانش و فرهنگ بومی به فرزندان و انبساط اتمسفر عاطفی است.

فضای صمیمی بین اعضا حس پشتیبانی و حمایت از یکدیگر در خانواده را تقویت میکند. به گونه ای که آنها خود را تنها حس نمیکنند و باعث افزایش قوت قلب، روحیه گفتمان و ارتباط با اجتماع می شود.

در خانواده سالم تمام ارتباطات و تعاملات برای استفاده حداکثری از سرمایه ها، استعدادها و توانایی هاست.

فرصت های کافی و مناسب برای گفتگو موجود می باشد و همه اعضاء خانواده با استفاده از این فرصت ها در کنار یکدیگر و به کار گیری از ظرفیت های بالقوه ای که دارند روابط خود را عمیق و نزدیک می نمایند.

رفتارهای ارتباطی و گفتگو و تاثیر آن بر عملکرد فرزندان از دیگر کارکرد های مورد تأکید است.

گفت و شنود دو بُعد از تعاملات خانوادگی است و در مبحث همنوایی خانوادگی نیز حائز اهمیت است.

این مفهوم شرایطی را فراهم می آورد تا در آن تمامی اعضاء خانواده به مشارکت و تعامل تشویق شوند، بسیاری از تحقیقات گفت و شنود و همنوایی را پیش بینی کننده مثبت تاب آوری میدانند.

خانواده تاب آور عرصه گفتگو است هر چه بیشتر، بهتر،

گفتگو ی موثر میتواند در هم افزایی، افزایش قدرت حل مسأله، اقدام و انسجام جمعی و توانایی خانواده برای دستیابی به منابع حمایتی موثر واقع شود.

همکلامی، همخرجی، همبستری و همسفری و … از جلوه های اصلی تاب آوری خانواده است.

دکتر محمدرضا مقدسی؛ مدیر و موسس خانه تاب آوری ایران

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
دکمه بازگشت به بالا