یادداشت اختصاصی | HIV همان روبان قرمزی است که خون میزبانش را نشانه میرود

فهیمه اعصامیبمناسبت روز جهانی ایدز… ۱دسامبر مصادف با ۱۱ آذرماه

همه ساله ۱دسامبر مصادف با روز جهانی ایدز در سراسر جهان یادآور همدردی با کسانی ست که از این موضوع رنج میبرند.HIV همان روبان قرمزی ست که خون میزبانش را نشانه میرود.
اگرچه این بیماری نهفته است اما کمپین های همگانی امسال با نام من آزمایش اچ آی وی میدهم در حال شکل گیری ست که به کاهش فشارها، استرس های همگانی و فوبیای خیال همگان خاتمه میدهد تنها با یک آزمایش.
اپیدمی جهانی ایدز و ویروس آن، با توجه به مقیاس و تأثیر ویرانگری که دارد یک مورد اضطراری جهانی و یکی از وحشتناک ترین چالشها را در برابر زندگی و حیثیت انسان و همچنین در برابر برخورداری مؤثر از حقوق بشر تشکیل می دهد که رشد اجتماعی و اقتصادی را در سراسر جهان تضعیف می کند و بر تمامی سطوح جامعه ملی، اجتماعی، خانوادگی و فردی تأثیر می گذارد. ایدز تا به حال جان میلیون ها انسان را گرفته است و در سرتاسر جهان هر ساله میلیون ها انسان به ویروس “اچ. آی. وی.” آلوده می شوند. تاکنون هیچ راهی برای درمان قطعی آن پیدا نشده است.
تنها راه پیشگیری آموزش و ممانعت از گسترش بیش از حد آن در میان اقشار جامعه است. عوامل بوجود آورنده این بیماری فراتر از عوامل شخصی، عواملی چون مهاجرت و تغییرات رفتاری ست که سرمنشاء آن روابط نادر جنسی ست.
اگرچه همه روزه درجهان آموزش های جدیدی برای عموم آماده ارائه است اما ارائه خدمات مراقبتی در روابط جنسی پرمخاطره از اهم این امور میباشد.

آمار تکان دهنده تری در ایران خبر از تغییر سوق دادن رویش سرطان گونه این بیماریست که نشان میدهد از نحوه شیوع ایدز در میان معتادان با سُرنگ آلوده، اکنون به شیوع ایدز در روابط نامتعارف و پرخطر جنسی میان جوانان سوق داده شده و این آمار نشان میدهد از هر۸۰۰نفر ایرانی یک نفر مبتلا به ایدز و در کل جامعه فراتر از ۱۰۰ها هزار نفر میباشد.
در ۱۵سال اخیر در آمریکا حدود ۱۱ میلیون نفر در حال درمان شدن هستند، این مقدار در آغاز قرن ۱۱ هزار نفر بود. مردمی که الان در آفریقا با ایدز زندگی می کنند، نسبت به بیشتر جاهای دنیا بیشتر درمان می شوند. طبق آماری در جولای ۲۰۱۵، نزدیک به ۱۶ میلیون نفر از ۳۷ میلیون نفری که با اچ آی وی زندگی می کنند از روش درمان ضد رتروویروسی استفاده می کنند.

گزارش نگران کننده یونیسف

طبق گزارش جدید یونیسف در ۱۵ سال اخیر آمار مرگ نوجوانانی که به علت ایدز مرده اند، ۳ برابر شده است، اکثر این نوجونان در جنوب آفریقا هستند. این تحقیق نشان می دهد هر ساعت ۲۶ نفر به این بیماری مبتلا می شوند و فقط ۱۰ نفر از آنها در جنوب آفریقا درمان می شوند.

در این منطقه از هر ۱۰ نفری که به ایدز مبتلا می شوند، ۷ نفر دختر هستند. رئیس برنامه اچ آی وی/ایدز در کنفرانسی در ژوهانسبورگ در این رابطه گفت: این بسیار بحرانی است که نوجوانانی که اچ آی وی مثبت هستند به درمان، کمک و حمایت دسترسی داشته باشند، همین‌طور کسانی که اچ‌آی‌وی منفی هستند هم باید آنقدر آگاهی داشته باشند تا سالم باقی بمانند.

نیمی از نوجوانانی که ایدز دارند فقط در آفریقا جنوبی، نیجریه، کنیا، هند، موزامبیک و تانزانیا زندگی می کنند.

به گزارش یونیسف ایدز بزرگترین عامل مرگ نوجوانان در آفریقا و دومین عامل مرگ نوجوانان جهان است.

توصیه میشود افراد در مواجه با اولین شک و تردید با مراجعه به مراکز آزمایشگاهی با دادن یک آزمایش از سلامت خود اطمینان حاصل کنند و روش های آموزشی پیشگیرانه جدی تر میان نوجوانان و جوانان مطرح و بازگو گردد.

با این حال به کمپین من هم آزمایش اچ آی وی می دهم ملحق شوید….

نویسنده: فهیمه اعصامی | روانشناس کلینیک مددکاری اجتماعی نوید زندگی- اهواز
اولین مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
دکمه بازگشت به بالا