قسمت دوم از گفتگوی با کاندیداهای انتخابات انجمن مددکاران اجتماعی ایران | آشنایی با آقای افشین جاوید نسب

با توجه به انتخاباتِ در پیش رویِ انجمن مددکاران اجتماعی ایران و اعلام حضورِ کاندیداهای مختلف جهت حضور در این عرصه انتخاباتی، مجموعه تخصصی مددکاری اجتماعی ایرانیان اقدام به مصاحبه با تعدادی از کاندیداها نموده است که صرفاً جهت آشنایی جامعه مددکاران اجتماعی ایران با نوع نگاهها، ایده ها و برنامه های این افراد صورت می پذیرد و به منزله تأیید و تبلیغِ آنان از سوی این مجموعه رسانه ای تلقی نمی گردد. لازم به ذکر است مجموعه تخصصی مددکاری اجتماعی ایرانیان یک رسانه مستقل و آزاد است و وابسته به هیچ نهاد دولتی و غیردولتی نمی باشد.

ضمن سلام و عرض ادب و احترام؛
*** لطفا به اختصار خودتان را معرفی بفرمایید.

سلام و عرض ارادت و سپاس، افشین جاوید نسب هستم، مددکار اجتماعی

*** از چه سالی وارد حوزه مددکاری اجتماعی شده اید و چه فعالیتهای حرفه ای در این سالها داشته اید؟

سال ۱۳۷۷ به عنوان دانشجوی مقطع کارشناسی وارد حرفه مددکاری اجتماعی شدم. در همون مقطع کارشناسی به دلیل علاقه زیاد به روزنامه نگاری، با صفحه دانش آموزی روزنامه آفرینش همکاری کردم. حمایت ها و جذابیت های رفتاری و اخلاقی بزرگ مددکار ایران استاد دکتر حسینی و تعالیم مددکاری اجتماعی مرا بیش از پیش جذب این حرفه کرد. در سال ۱۳۸۱ به مدت سه ماه در کلانتری سنایی به عنوان مددکار اجتماعی به صورت پاره وقت مشغول بکار شدم و سپس در کلانتری دربند کار میانجگیری مددکاری اجتماعی انجام دادم. سال ۱۳۸۲ در مقطع کارشناسی ارشد مددکاری اجتماعی پذیرفته شدم و افتخار همکاری با دو استاد گرانقدر مددکاری اجتماعی آقایان دکتر حسینی و دکتر آقابخشی با کمیته امداد استان تهران همکاری کردم و بهره های رفتاری و اجرایی زیادی از حضور در کنار این اساتید بردم.
بعد از پایان دوره کارشناسی ارشد، برای گذراندن دوره خدمت سربازی به عنوان امریه در کمیته امداد مشغول به کار شدم. در سال ۱۳۸۵ در استان کهگیلویه و بویراحمد کلینیک مددکاری اجتماعی جاوید را به عنوان موسس و مدیر فنی تأسیس کردم. در سال ۱۳۸۸ در بهبهان کلینیک مددکاری اجتماعی حیات نو را تأسیس کردم و تا سال ۱۳۹۲ کار کلینکی انجام دادم و همزمان در دانشگاه آزاد بهبهان به تدریس درس مددکاری اجتماعی برای دانشجویان روانشناسی پرداختم.
در سال ۱۳۸۹ همزمان با کار کلینیکی در واحد مددکاری اجتماعی شرکت سایپا به عنوان کارشناس مشغول به کار شدم.
در سال ۱۳۹۱ در دوره دکترای مددکاری اجتماعی پذیرفته شدم.
در سال ۱۳۹۳ به عنوان سرپرست واحد مشاوره و مددکاری اجتماعی شرکت سایپا منصوب شدم و تلاش کردم که پرچم مددکاری اجتماعی را بالا نگه دارم.

*** در صورت تمایل از علل و انگیزه تان جهت کاندیداتوری انتخابات انجمن مددکاران اجتماعی ایران بفرمایید که با چه اهدافی بوده است و چه برنامه هایی را در دستور کار خود دارید؟

انجمن مددکاران اجتماعی پیشانی و پیشگاه حرفه ما در ایران است. ما در میان حرفه های یاورانه به لحاظ عددی و نفوذ اجتماعی هنوز در اقلیت هستیم اما طی این سالها روند رو به رشدی از جهت نفوذ در نظام رفاه اجتماعی و آسیب های اجتماعی داشته ایم. من فکر می کنم برای افزایش ضریب اثرگذاری در جامعه و شناساندن اهمیت و جایگاه حرفه به جامعه نیازمند تکثرگرایی و مشارکت جمعی همه افکار و اندیشه های مددکاران اجتماعی هستیم و لازم است از تمام سرمایه انسانی مددکاران اجتماعی استفاده کنیم. به همین دلیل سعی کردیم جمعی از دوستان خوش فکر، پرتلاش و نیک اندیش دوره تحصیلات تکمیلی دور هم جمع شویم و خودمون و افکارمون را در معرض نظرات مددکاران اجتماعی قرار دهیم و امیدوارم که در صورت کسب رای اعتماد بتوانیم منشاء پیشرفت و تحولاتی در زمینه مددکاری اجتماعی برای جامعه مددکاران اجتماعی ایران باشیم.

*** اوضاع فعلی مددکاری اجتماعی ایران را چگونه ارزیابی می کنید و چه دورنمایی را برای این حرفه میتوانید بصورت کوتاه ترسیم نمایید.

به نظر من با این نسل جوان خوش فکر، خلاق، پویا، آگاه به علم روز و آشنا با زبان بین المللی آینده درخشانی در انتظار حرفه مددکاری اجتماعی است. اگر بتوانیم حرفه مددکاری اجتماعی را در دانشگاههای بزرگ کشور در شهرهایی غیر از تهران گسترش دهیم، و این انحصار را بشکنیم سرعت گسترش و پیشرفت حرفه ما بیشتر خواهد شد.

با تشکر از جناب آقای افشین جاوید نسب، به جهت وقتی که برای شکل گیریِ این گفتگو به ما اختصاص دادند.

مصاحبه و گردآوری: جواد طلسچی یکتا؛ مددکار اجتماعی
انتشاریافته در مجموعه تخصصی مددکاری اجتماعی ایرانیان

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
دکمه بازگشت به بالا