نگاهی دقیق به تایلند؛ کشوری که در مقابل ماندگاری ویروس کرونا ایستادگی کرد

نگاهی دقیق به تایلند؛ کشوری که در مقابل ماندگاری ویروس کرونا ایستادگی کرد
گردآوری و ترجمه: پونه امام شوشتری

اولین مبتلا به ویروس کرونا در خارج از چین در تایلند مشاهده شد. هنگامیکه در ماه ژانویه اخبار این مطلب را اعلام کرد موج نگرانی درمیان جمعیت شکل گرفت. تعداد اندکی از مردم باور داشتند که دولت شان می تواند این موقعیت را کنترل کند.
به این دلیل که وزیر بهداشت تاجری بود که هیچ گونه آشنایی با موضوعات حوزه سلامت نداشت و فردی بود که از قانون آزادسازی ماری جوانا حمایت کرده بود. مردم به این نتیجه رسیده بودند که مانند همیشه خود به تنهایی باید از خویشتن محافظت کنند.
در روزهای اول بیماری این نگرانی وجود داشت که شیوع بیماری خصوصاً در سکونتگاهای غیررسمی از کنترل خارج شود و تسهیلات پزشکی و درمانی تایلند پاسخ گوی نیاز مردم نباشد امااین اتفاق نیفتاد: در آن زمان نگرانی و ناراحتی ها از این موضوع اوج نگرفت که تعداد مبتلایان بیشمار است، بلکه ناراحتی ها از این بابت بود که چرا تعداد مبتلایان بسیار اندک است.
دولت تایلند با عملکرد سریع و موثر خود مردم را غافلگیر ساخت. چین شیوع بیماری در تاریخ ۳۱ دسامبر ۲۰۱۹ وهان گزارش داد. تنها بعد از گذشت سه روز گردشگران در فرودگاه های تایلند درحال غربالگری بودند (کشوری که مقصد اصلی گردشگران از شهروهان می باشد). در روز اول ژانویه وزارت بهداشت کردند موزیت های اورژانس پزشکی را برقرار ساخت. تاقبل از روز ۸ ژانویه اولین مورد مشکوک به کرونا تشخیص داده شده بود؛ در روز ۱۳ ژانویه وی بعنوان اولین مبتلای قطعی به کوئید۱۹ در خارج از چین به ثبت رسید.
از آن تاریخ، رهبران دولت قاطعانه تصمیم گرفتند که اداره امور را به متخصصان و کارشناسان بسپارند. در تایلند جامعه پزشکی از جایگاه ویژه ای برخوردارند و منزلت بالایی دارند، مدارس پزشکی بسیار کارآمد است و خدمات درمانی در دسترس همگان می باشد.
در ابتدا: کارکنان بخش سلامت دمای بدن مسافرانی را که به فرودگاه ها وارد می شدند را کنترل می کردند و در صورت نیاز آنها را قرنطینه کردند؛ سرانجام تمامی افرادی که از خارج وارد تایلند می شدند قرنطینه می شدند.
(این موضوع نشان می داد کرونا ویروس با پرسرعتی در جهان درحال انتقال شیوع است)
تابلند توان مالی غربالگری عمومی و جامع را نداشت و بنابراین ردیابی شهروندان در تماس با فرد مبتلا موثرتر به نظر می رسید. بیش از هزار تیم!!! پرونده ها را بررسی کردند و آنها را رصد و دنبال می نمودند. این روش بسیار کاربردی به نظر می رسید خصوصاً زمانیکه ردیابی تماس افراد با فرد مبتلا در همان مراحل اولیه مشخص شده باشد. این گروه ها در مناطق مختلف رفت و آمد داشتند و از افرادی که با مبتلایان در ارتباط بودند و در ریسک ابتلا قرار داشتند به صورت رایگان تست می گرفتند. هیچ کدام از چند صدنفری که در آن نقطه توسط این تیم ها تست شده بودند مبتلا به کوئید۱۹ نبودند.
در ابتدا این تردید وجود داشت که موارد مثبت گزارش شده منعکس کننده تعداد ناکافی تست هاست، امااز آنجاییکه نرخ مرگ و میر پایین بود و افزایش ناگهانی در آن دیده نمی شد این نتیجه حاصل شد که تعداد مبتلایان پایین است، مشارکت اجتماعی شهروندان کلید اصلی گذر از بحران اپیدمی بود، ۹۵ درصد شهروندان در مکان های عمومی ماسک می زدند که بیشترین میزان مشارکت در کشور های جنوب شرقی آسیاست. ماسک های جراحی به سرعت در فروشگاه های دولتی در دسترس قرار گرفت و شهروندان سرسختانه به ماسک زدن پرداختند.
بانکوک تا ماه مارچ تحت تأثیر پاندمی کوئید۱۹ قرار نگرفت، اما سپس از استادیوم های بوکس و تفریحگاه های شبانه نرخ رشد مبتلا رو به افزایش گذاشت. در روز ۲۱ مارچ بیشتر کسب و کارهای غیر ضروری شامل مدارس و مراکز سرگرمی بسته شدند؛  ۵ روز بعد در تصمیمی اضطراری تمامی همایش ها و تجمعات تعطیل شدند. در ۴ آپریل تمامی پروازهای بین اللملی به جز آنهایی که تایلندی هایی را که خارج از کشور بودند به وطن باز می گرداند، بسته شدند. همچنین پاندمی چهرهء زشت خود را که بانکوک به نمایش گذاشت. تایلند کشوری جهان سوی به حساب می آید که توزیع درآمد در آن ناعادلانه است. بنابر مطالعه تحقیقاتی موسسه تحقیقی creadit svisse تعداد بسیاری از مردم توان خرید مواد غذایی از سوپرمارکت ها را ندارند که به این معناست که بازارهای محلی بایستی بازگشایی می شدند. مکان هایی که رعایت فاصله گذاری اجتماعی در آن مشکل بود در حالیکه افرادی در کشور وجود دارند که بطور روزانه تنها برای یک وعده غذایی خود به راحتی صددلار هزینه می کنند.
ماندن در منزل برای تمامی افراد امکان پذیر نبود، عده ای تمایل داشتند از ویروس بمیرند بجای آنکه از گرسنگی تلف شوند. درصد نرخ بیکاری در ماه دی به ۶/۹ درصد رسید و هشت میلیون و چهارصد هزار نفر از کارگران با ریسک از دست دادن کار خود روبرو بودند، تعداد بی شماری بی خانمان شده بودند چراکه توان پرداخت اجاره بهای خود را نداشتند. چندین بار به بی خانمان ها غذا دادند، اما دولت بایستی اقداماتی موثر انجام می داد، اقدامی که بتواند اختلاف طبقاتی را کنترل کند آن را به معضلی اساسی در جامعه تبدیل نکند.
بنابراین از ۱۵ ماه جون به تدریج محدودیت ها برداشته شد، مقررات منع رفت و آمد شبانه برداشته شد و کسب و کارها بازگشایی شدند اما مقررات سرسختانه ای بدنبال این بازگشایی ها در نظر گرفته شد، زدن ماسک الزامی است و حفظ فاصله گذاری اجتماعی باید رعایت شود. هنگامیکه افراد را وارد فروشگاه و یا رستوران می کردند بایستی کد QR تلفن همراه خود را اسکن کنند تا ورود آنها به مکان های عمومی ثبت گردد تا در صورت نیاز افراد در تماس با آنها به راحتی تشخیص شوند، اطلاعات انها سریعاً به وزارت بهداشت مخابره میگردد.
تایلند با انفرادی کردن استفاده از ماسک توانسته است کرونا را تا حد زیادی کنترل کرده، این کشور سه هزار و صد و سی و پنج مبتلای قطعی دارد و تنها ۵۸ هزار شهروندان خود را از دست داده است. اگرچه تایلند توانسته در مهار ویروس کرونا موفق عمل کند اما تاثیرات اجتماعی _ اقتصادی این ویروس قطعاً تا مدت ها با او همراه خواهد بود.

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
دکمه بازگشت به بالا