اصناف مددکاری اجتماعی ایران (قسمت اول)

تهیه شده در مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران

اصناف مهم مددکاری اجتماعی ایران متشکل از چهار موسسه در ایران است که در راستای اهداف آموزشی، پژوهشی، فعالیت های علمی، خدمات رسانی به گروههای هدف در سطوح سه گانه اقدامات پیشگیرانه، درمانی و بازتوانی عموم مردم، افراد آسیب دیده و در معرض آسیب در حوزه مددکاری اجتماعی فعالیت می‌کنند. برخی از مهمترین اقدامات این موسسات به اجمال در زیر توضیح داده شده است:

۱- انجمن مددکاران اجتماعی ایران

قدمت تشکیل انجمن مددکاران اجتماعی ایران به سال ۱۳۴۰ بر می گردد که با همت گروهی از دانشجویان و فارغ التحصیلان  مدرسه خدمات اجتماعی فعالیت خود را آغاز کرد. انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی باعث شد تا انجمن همانند بسیاری از سازمانهای غیردولتی تحت تأثیر تنشها و ناآرامی ها قرار گیرد. پس از انقلاب و پایان جنگ تحمیلی مجدداً فعالیت خود را آغاز نمود و در سال ۱۳۷۱ از کمیسیون ماده ۱۰ قانون فعالیت احزاب و جمعیتها با نام انجمن مددکاران اجتماعی ایران مجوز فعالیت کرد. مأموریت اصلی این انجمن کمک به حوزه سیاستگذاری اجتماعی در کشور، حساس سازی و آگاهسازی عموم جامعه در راستای گسترش سلامت اجتماعی و تقویت حرفه یاورانه مددکاری اجتماعی به لحاظ صنفی و منزلتی است. در سال ۱۳۹۱ به عضویت فدراسیون جهانی مددکاران اجتماعی نیز درآمد و در سراسر کشور دارای شعبات مختلفی است.

۲- انجمن علمی مددکاران اجتماعی ایران

انجمن علمی مددکاران اجتماعی ایران به استناد مصوبه دویست و شصت و دومین جلسه مورخ ۱۳۷۰/۸/۷ شورای عالی انقلاب فرهنگی و به موجب رأی مورخ ۱۳۸۱/۱۰/۱۶ کمیسیون انجمن های علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی مجوز فعالیت خود را دریافت نمود و از سال  ۱۳۸۱ تاکنون شش مجمع عمومی تشکیل شده است. بر طبق ماده ۲ اساسنامه این انجمن صرفاً در زمینه های علمی، تحقیقاتی، تخصصی و فنی فعالیت می نماید. ارایه خدمات آموزشی و پژوهشی، همکاری با سایر مراکز علمی، بازنگری در متون و برنامه های پژوهشی، تدوین کتاب و نشریات علمی، تأیید صلاحیت مسئولین کلینیک های مددکاری اجتماعی، حمایت از مددکاران شاغل در مراکز دولتی و غیردولتی و نظارت بر جلوگیری از تخلف در جایگاه حرفه ای مددکاران اجتماعی از مهمترین برنامه های این انجمن معرفی شده است. ارکان این انجمن متشکل از مجمع عمومی، هیئت مدیره و بازرس است.

۳- کانون کلینیک های مددکاری اجتماعی

کانون کلینیک ‌های مددکاری اجتماعی کشور با هدف انسجام بخشی، ایجاد هماهنگی، وحدت رویه و حمایت از کلینیک ‌های مددکاری اجتماعی در سال ۱۳۸۶ با اخذ مجوز از وزارت کشور تشکیل شد. این کانون دارای شعبات متعدد استانی در سراسر کشور است و با هدف تسهیل خدمات حرفه ای مددکاری اجتماعی در کشور به ارائه طیف متنوعی از اقدامات نظیر انعقاد تفاهم نامه و قرارداد با سازمان های دولتی و خصوصی، ارائه خدمات رسانی در مواقع بحران های طبیعی به افراد آسیب دیده، برگزاری دوره ها و کارگاههای تخصصی آموزشی، استفاده از ظرفیت های کلینیک های مددکاری اجتماعی در تقویت تعامملات جهانی، آموزش مددکاران اجتماعی و حضور در همایش ها و کنفرانس های خارج و داخل کشور می پردازد.

۴- انجمن مددکاران اجتماعی متخصص پیشگام

از جمله اقدامات سازمان بهزیستی در زمینه‌ی توسعه‌ حرفه‌ی مددکاری اجتماعی در شکل تخصصی آن می‌توان به تأسیس انجمن “مددکاران اجتماعی متخصص پیشگام” در سازمان بهزیستی اشاره نمود که از زمان تأسیس تاکنون دستاوردهای قابل توجهی مشتمل بر تدوین قریب به ۱۷۰۰ صفحه محتوای آموزشی در بخش آسیبهای اجتماعی، برگزاری کارگاه‌های آموزشی، تدوین شاخص‌های ارزیابی مددکاران اجتماعی در سازمان بهزیستی و همکاری با پروژه‌ی ائتلافی نماد (نظام مراقبت اجتماعی از دانش‌آموزان) همچنین همکاری در برگزاری همایش های علمی و بزرگداشت روز مددکاری اجتماعی داشته است. این انجمن در راستای دانش افزایی و مهارت افزایی همکاران شاغل در سازمان تشکیل شده است.

تهیه شده در مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
دکمه بازگشت به بالا