مددکاری اجتماعی و دیده بانی اجتماعی | یادداشت دکتر موسوی چلک به مناسبت روز ملی مددکاری اجتماعی

به نام خدایی که در این نزدیکی است

«مددکاری اجتماعی و دیده بانی اجتماعی»
اعضای محترم انجمن مددکاران اجتماعی ایران
با سلام واحترام،

همانگونه که استحضار دارید روز ملی مددکاری اجتماعی هر ساله همزمان با سالروز تولد حضرت علی(ع) در ایران جشن گرفته می شود سال جاری این مناسبت مصادف با روز جهانی مددکاری اجتماعی نیز شده است. ضمن سپاس از تلاش های همه اساتید، پیشکسوتان، مدیران دستگاه ها و مددکاران اجتماعی در طی حدود ۶۳ سال تاسیس دانشگاه در حوزه مددکاری اجتماعی در ایران، انجمن مددکاران اجتماعی ایران متناسب با شرایط کشور هر ساله شعاری را انتخاب می نماید که سال ۱۳۹۹ به عنوان «مددکاری اجتماعی و دیده بانی اجتماعی» نامگذاری شده است. ضمن تبریک این مناسبت ها به جنابعالی/ سرکار عالی و همکاران محترم به ویژه مددکاران اجتماعی، همانگونه که استحضار دارید یکی از الزامات سیاستگذاری های اجتماعی و برنامه ریزی های مرتبط در حوزه اجتماعی از جمله سلامت اجتماعی، آسیب های اجتماعی، کیفیت زندگی اجتماعی و… اتخاذ تدابیر لازم برای ایجاد نظام دیده بانی اجتماعی است تا تصمیم گیری ها در خلاء صورت نگیرد و مبتنی بر شواهد و داده ها و اطلاعات سودمند و یافته های پژوهشی و یا تحلیل علمی باشد.به همین دلیل ضروری است تا تحولات و تغییرات اجتماعی و وضعیت اجتماعی و مولفه های مرتبط با این وضعیت بطور مستمر رصد شوند. بستر سازی برای« دیده بانی اجتماعی» یکی از راه های تحقق عملی این نظام رصد می باشد.

تقویت دیده بانی اجتماعی فرصتی برای مشارکت افراد مرتبط در حوزه اجتماعی برای سیاستگذاری ها و تصمیم گیری ها در سطوح ملی و استانی و محلی برای ارتقاء سلامت اجتماعی است. همچنین دیده بانان اجتماعی می توانند به سیاستگذاران اجتماعی، مشاوره های موثر در تصمیم سازی و تصمیم گیری ها بدهند، آینده نگری اجتماعی داشته باشند، ارزیابی سیاست های موجود در حوزه اجتماعی را انجام دهند، مولفه های اجتماعی را رصد کرده و ثبت و ضبط کنند و از همه مهم تر مراقب وضعیت سلامت اجتماعی و کیفیت زندگی مردم باشند. اگر همین موارد را به عنوان فایده های دیده بانی اجتماعی قلمداد کنیم کافی است تا نه تنها تعللی در راه اندازی نظام دیده بانی اجتماعی نکنیم بلکه بر تاسیس و تقویت آن به جد بکوشیم.

سیاستگذاری و تصمیم گیری ها درحوزه اجتماعی در خلاء و یا به صورت غیرشفاف، هزینه های جبران ناپذیر مادی و انسانی برجامعه و مردم تحمیل می کند. مددکاران اجتماعی به دلیل انباشت اطلاعاتی که درحوزه های مختلف و گروه های هدف متعدد ومتنوع دارند یکی از بهترین گزینه های تخصصی برای ایفای نقش موثر در حوره دیده بانی اجتماعی هستند. بدون شک یکی از راه های «ترویج روابط انسانی» که شعار سال ۲۰۲۰ میلادی فدراسیون جهانی مددکاران اجتماعی است، دیده بانی اجتماعی و مشارکت در راستای تحقق حقوق اجتماعی مردم و گروه های هدف مددکاری اجتماعی است.با این امید که همه با هم و در کنار هم بتوانیم در راستای ارتقای کیفیت زندگی مردم وارتقاء شاخص سلامت اجتماعی بیش از پیش موفقیت کسب کنیم . اطمینان دارم در صورت تقویت همدلی و مسوولیت پذیری وانسجام در حوزه اجتماعی بویژه مددکاری اجتماعی و با بهره گیری از دانش بومی و جهانی وتجربه زیسته داخلی و بین المللی در چارچوب قواعد کشور می توانیم رضایت و نشاط اجتماعی بیشتری را در جامعه شاهد باشیم. انشاء ا…

دکتر سید حسن موسوی چلک؛ رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران
و کمیسراخلاق فدراسیون جهانی

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
دکمه بازگشت به بالا