پیشنهادی درباره نحوه اجرای طرح وزارت بهداشت برای بیماریابی کرونا | در این شرایط مخالف اعزام تیم به در خانه ها هستیم

پیشنهادی درباره نحوه اجرای طرح وزارت بهداشت برای بیماریابی کرونا | در این شرایط مخالف اعزام تیم به در خانه ها هستیم

به گزارش مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران؛ رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران با اشاره به طرح وزارت بهداشت برای اعزام تیم‌های سیار به درب منازل و مقابله با کرونا پیشنهاد داد تا این گروه‌ها به جای مراجعه به منازل، در محلات مستقر شوند.
سید حسن موسوی چلک در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اعلام وزارت بهداشت در خصوص اعزام ۳۰۰ هزار تیم‌ سیار به درب منازل به دنبال شیوع کرونا ویروس، گفت: دغدغه‌ این وزارت خانه به عنوان متولی سلامت و تلاش آنها قابل تحسین است. پزشکان به طور مستقیم با بیماران سر وکار دارند و از این بابت سپاسگزار آنها هستیم.

وی در ادامه افزود: اما این ویروس در دنیا تبدیل به یک بحران شده است. حدود ۲۲ میلیون خانوار در کشور داریم به همین دلیل فکر می‌کنم آنها به جای اینکه وارد تک‌تک خانه‌ها شوند باید از ظرفیت‌های هر محله برای ساکنان آن استفاده کنند.

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی با اشاره به اینکه در مناطقی که خانه بهداشت وجود ندارد چنین طرح‌هایی نیز کاربرد بیشتری پیدا می‌کند، اظهار کرد: معمولا این نوع مداخلات در بحران هایی که ماهیت واگیردار دارند، استفاده نمی‌شود. لذا انتظار این است که اگر این گروه‌ها برای آموزش یا اقدامات دیگر قصد مراجعه به منازل را دارند، در محلات مستقر شوند تا از طریق بلوک بندی مردم به آنها دسترسی یابند.

موسوی چلک با اشاره به اینکه در رشته مددکاری اجتماعی موضوعی به نام‌ «مددکاری جامعه‌ای» وجود دارد تصریح کرد: در موقعیت‌های مشابه حال حاضر کشور، استفاده از این روش و توجه به دسترسی محلات می‌تواند بیشتر اثربخش باشد.

وی افزود: همچین در چنین مواقعی بهترین کار به جای اعزام تیم این است که افراد داوطلب محلی شناسایی شوند که در محلات در دسترس مردم باشند. شاید بعدا در گزارش‌ها عدد قابل توجهی از بازدید چهره به چهره ارائه شود، اما نباید فراموش کرد که جنس کار در این شرایط که محدودیت زمانی و خطرات انتقال وجود دارد باید متفاوت باشد. چه بسا این افراد تبدیل به ناقلین این ویروس شوند، اما تیم‌های سیار محلی اگر از سوی دانشگاه‌های علوم پزشکی و مدیریت بحران در هر استان تشکیل شود، کاربرد بیشتری‌ خواهند داشت.

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی با بیان اینکه جنس این کار برای پیشگیری از جنس مشارکت مردم است، باید از ظرفیت‌های آنها هم بهره برد، اظهار کرد: در عین حال که دغدغه وزیر برای کنترل هرچه سریع‌تر شرایط را درک می‌کنیم، اما معتقدیم جنس این کار برای مثال با اقدام برای واکسن اطفال و طرح منزل به منزل متفاوت است؛ به همین دلیل فکر می‌کنم باید در این تصمیم بازنگری شود و روش مددکاری اجتماعی در این شرایط بسیار پاسخگوست.

منبع: ایسنا | ۱۲ اسفند ۹۸

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
دکمه بازگشت به بالا