انتقاد رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران از بالابودن عناوین مجرمانه در کشور | از تولید شهروند-مجرم بپرهیزیم

رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران ضمن درخواست بر بازنگری و کاهش عناوین مجرمانه از سوی قوه قضاییه، گفت: این کار موجب می‌شود تا از تولید شهروند-مجرم کاسته شود.

به گزارش مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران؛ سید حسن موسوی چلک در گفت‌وگویی با بیان اینکه یکی از مشکلاتی که در کشور داریم بالا بودن عناوین مجرمانه است، گفت: این مساله موضوعی است که در تمام ادوار، کارشناسان حوزه اجتماعی، حقوقی، کیفری و… نسبت به آن هشدار داده‌اند. با حضور آقای رئیسی هم این موضوع مجدد مطرح شده است.

وی بااشاره به وجود ۴۲۰۰ عنوان مجرمانه در کشور بر اساس گزارش معاون حقوق بشر و امور بین‌الملل وزارت دادگستری گفت: این تعداد آمار بالایی است. هفته گذشته نیز در جلسه‌ آقای رئیسی با مسئولان سازمان‌های حوزه شهری نکته‌ای مطرح شد که از درست کردن «شهروند- متخلف» بپرهیزیم. اما فکر می کنم مهمتر از این موضوع ، این است که ما از درست کردن «شهروند- مجرم» بیشتر باید بترسیم و بپرهیزیم. آمار بالای ثبت پرونده ها و آمار بالای عناوین مجرمانه در راستای درست کردن شهروند- مجرم عمل می‌کند.

به گفته رییس انجمن مددکاری اجتماعی ایران، آنچه که ما نیاز داریم بازنگری در این بخش است که در برنامه ششم توسعه هم به صراحت مطرح شده و دغدغه آقای رئیسی هم بوده است. اگرچه این موضوع پیش از این هم مطرح شده بود اما اتفاقی در عمل نیفتاد که هیچ، هنوز هم درحال تولید عناوین مجرمانه هستیم. به عنوان عضوی از یک تشکل غیردولتی انتظار دارم که همانطور که آقای رئیسی نگران تربیت شهروند- متخلف است، نگران شهروند- مجرم هم باشیم و در این خصوص تحولی با بازنگری در قوانین صورت بگیرد.

موسوی چلک در این راستا راهکار و پیشنهاداتی نیز مطرح کرد و افزود: برای مثال می‌توان برخی از جرائم را به «تخلف» تقلیل داد تا به این ترتیب تعداد مجرمان را کاهش داد و شهروندان با عناوین مجرمانه متحمل مجازات نشوند. واقعیت این است بالا بودن عناوین و پرونده‌های قضایی، مهملی برای تولید «شهروند- مجرم» است.

وی در خاتمه این را هم گفت که انجمن مددکاران اجتماعی ایران همانطور که در تدوین بسته اجتماعی برنامه ششم توسعه با قوه قضاییه همکاری داشت این بار نیز آمادگی دارد که برای این بازنگری در کنار قوه قضاییه باشد.

منبع: ایسنا

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
دکمه بازگشت به بالا