پایگاه خبری مددکارنیوز به زودی شروع به کار خواهد کرد.

تاب آوری و فرزند پروری

تاب آوری و فرزند پروری دو مقوله به هم پیوسته هستند. اینکه شما به عنوان والدین بتوانید در رفتارتان عملکرد صحیحی داشته باشید، در فرزند پروری موفق تر خواهید بود.

نقش تاب آوری در فرزند پروری

تاب آوری و فرزند پروری یک موضوع اجتماعی – فرهنگی به هم گره خورده است. همان طور که می دانیم،‌ خانواده تاب آور با ارتقاء کیفیت زندگی خود، از زندگی لذت بیشتری خواهند برد. در واقع والدین نقش اساسی در شکل گیری یک خانواده تاب آور دارند. این بیانگر نقش تاب آوری در فرزند پروری است. پدر و مادری که مهارت های مقابله با چالش ها را دارا باشند و تاب آوری به جزئی از عادت های روزمره آنان تبدیل شده باشد؛ بهتر می توانند فرزندان خود را تربیت کنند. در واقع هم بهتر تربیت می کنند؛ و هم افراد بهتری را به جامعه تحویل می دهند.

رابطه تاب آوری والدین و فرزندان موفق تر، یک موضوع پر اهمیت است. مهارت های مختلفی که یک خانواده تاب آور دارد، به پدر و مادر؛ مخصوصا مادر کمک می کند تا از نظر روانشناختی بهتر بتواند با مسائل و مشکلات کنار بیاید. صبوری مادر- به عنوان فردی که نقش بسیار مهمی در تربیت فرزند دارد؛ به او کمک می کند تا با آرامش بیشتری با فرزندان خود برخورد کند. با اشتباهات آنان ملایم تر برخورد کرده و بهتر بتواند مهارت های مثبت اندیشی را به کودکان خود منتقل کند.

نقش تاب آوری در فرزند پروری
نقش تاب آوری در فرزند پروری

تاب آوری والدین و فرزندان

ما ممکن است موفق باشیم و فرزندانمان هم احتمالا موفق باشند. اما اغلب، زندگی حوادثی را سر راه ما قرار می دهد که انتظارش را نداریم و نمی توانیم به آسانی با آنها مقابله کنیم. وقتی انعطاف پذیر هستیم، ایمن و همزمان سازگار هستیم. همچنین در عین حال مستقل هستیم.

این از نتایج تاب آوری است. گاهی فرهنگ حمایت از کودکان در برابر چالش ها و ناامیدی ها باعث وابستگی بیش از حد آنها به ما می شود. با توجه به این فضای فرهنگی، انتخاب های ما در مورد نحوه پرورش تاب آوری در فرزندانمان حیاتی است.

در بحث تاب آوری و فرزند پروری،‌ بر نقش والدین به ‌عنوان معلم تأکید می شود. والدین ملزم به استفاده از سه اصل یادگیری، صداقت و خدمات، برای ایجاد مکالمات و اقداماتی که تاب‌آوری را آموزش می‌دهند؛ می باشند. آموزشی که فرزندان را در زندگی و برای آینده قوی تر می سازد.

خانواده تاب آور و نقش آن در فرزند پروری

وجود خانواده تاب آور و فرزند پروری تحت حمایت چنین خانواده ای، نسلی بهتر را برای آینده اجتماع فراهم می کند. یکی از مربی های ارشد و مدیر برنامه آکادمی ذهن بی نظیر SEALFIT، نقش والدین تاب آور را چنین بیان می کند:

«همه ما به عنوان مربی و والدین خواستار کمک و هدایت فرزاندانمان به سمت قوی شدن، مستقل شدن و انعطاف پذیر بودن هستیم …».

بچه‌ها در مقایسه با آنچه که می‌گویید؛ از آنچه که انجام می‌دهید بیشتر یاد می‌گیرند. بنابراین انعطاف‌پذیری شما و نحوه برخوردتان با سختی‌ها، بر روی انعطاف‌پذیری آنها تأثیر می‌گذارد. توجه داشته باشید که احساسات و افکارتان به کدام سمت می روند. آیا ترس های خود را در مورد آینده ابراز می کنید؟ آیا گرفتار حسرت یا رنجش هستید؟ بنابراین نکته مهم در حوزه تاب آوری و فرزند پروری،‌ این است که بتوانیم در ابتدا یک خانواده و والد تاب آور باشیم تا بعد، در عمل این مهارت ها را در کودکانمان نهادینه کنیم.

خانواده تاب آور و فرزند پروری
خانواده تاب آور و فرزند پروری

منابع:

How to Be a Resilient Parent – Mindful
Resilience Parenting – Raising Resilient Children in an Era of Detachment and Dependence

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
گردآوری و ترجمه توسط
دکتر جواد طلسچی یکتا؛ مدیر و موسس خانه تاب آوری ایرانیان
دکمه بازگشت به بالا