پایگاه خبری مددکارنیوز به زودی شروع به کار خواهد کرد.

تقویت تاب آوری در نوجوانان

در این مقاله به تقویت تاب آوری نوجوانان و عوامل مهم در پیشبرد این موضوع می پردازیم.

تقویت تاب آوری در نوجوانان

همانطور که می دانیم تاب آوری توانایی سازگاری با چالش ها و غلبه بر ناملایمات است. این یک ویژگی مهم برای گذار از دوره ی نوجوانان است که در هنگام عبور از چالش های بزرگ شدن و انتقال به بزرگسالی به آن نیاز دارند. در اینجا چند راهکار عملی برای افزایش تاب آوری در نوجوانان به شما پیشنهاد می دهم

 

  • تمرکز خود را بگذارید بر روابط مثبت و موثر

نوجوان خود را تشویق کنید تا روابط مثبتی با همسالان، اعضای خانواده و سایر بزرگسالان مورد اعتماد ایجاد کند. داشتن یک شبکه پشتیبانی می تواند به نوجوانان کمک کند در مواجهه با چالش ها احساس اعتماد به نفس و انعطاف پذیری بیشتری داشته باشند.(کتاب راهنمای تئوری انتخاب برای فرزندپروری را به شما پیشنهاد می دهم)

 

  • عادات سالم را تشویق کنید

نوجوان خود را تشویق کنید تا عادات سالمی مانند ورزش منظم، تغذیه سالم و خواب کافی ایجاد کند. این عادات می تواند به بهبود خلق و خو و کاهش استرس کمک کند، که به نوبه خود می تواند انعطاف پذیری را افزایش دهد. (خواندن کتاب خرده عادت ها را به شما کمک کند)

تقویت تاب آوری نوجوانان
تقویت تاب آوری نوجوانان

زیرا فعالیت بدنی می تواند با افزایش اندورفین، که مواد شیمیایی در مغز است، به کاهش استرس کمک کند و به عنوان مسکن طبیعی و بالابرنده خلق و خو عمل می کند. نوجوان خود را به انجام ورزش های منظم مانند دویدن، یوگا یا شنا تشویق کنید.

 

  • مهارت های حل مسئله را تقویت کنید

نوجوان خود را تشویق کنید تا با نگرش مثبت به مشکلات برخورد کند و به دنبال راه حل باشد. به آنها کمک کنید تا گام های عملی را که می توانند برای مقابله با چالش ها بردارند شناسایی کنند و آنها را تشویق کنید تا از شکست ها درس بگیرند. (مطالعه کتاب سوالاتت را تغییر بده تا زندگی ت تغییر کند را به شما پیشنهاد می دهم)

 

  • تمرکز تان را بگذارید بر توانمندهای نوجوان نه نقاط ضعف

نوجوان خود را تشویق کنید تا طرز فکر رشد را اتخاذ کند، به این معنی که باور داشته باشد که می تواند توانایی های خود را با کار سخت و تلاش توسعه دهد. این می تواند به آنها کمک کند تا چالش ها را به عنوان فرصت هایی برای رشد و توسعه ببینند. از ماهی توقع شنا کردن و از پرنده توقع پرواز داشته باشید.

 

  • به نوجوان خود بیاموزید در زمان حال و اگاه به لحظه زندگی کند

به نوجوان خود بیاموزید تا با ایجاد برنامه ای که شامل زمان مطالعه، فعالیت های فوق برنامه و آرامش است، زمان خود را به طور موثر مدیریت کند.

 

کلام آخر: ابتدا خودتان الگوی تاب آوری باشید

به عنوان یک والد یا مراقب، تاب آوری را با به اشتراک گذاشتن داستان هایی از چگونگی غلبه بر چالش های زندگی خود الگو برداری کنید. (منظورمان نصیحت کردن نیست یا بیان این دیالوگ که من هم سن تو بودم فلان می کردم …)

هنگامی که با شکست مواجه می شوید، استراتژی های مقابله ای مثبت مانند جستجوی حمایت و یافتن راه حل های عملی را مدل کنید.(نوجوان شما باید بداند هویتش از رفتارش جداست اگر رفتار مناسبی هم نداشت بخاطر هویتش که فرزند شماست همیشه حمایت شما را دارد و شما آغوش امن او هستید)

نوجوان خود را تشویق کنید تا با دوستان، اعضای خانواده یا بزرگسالان مورد اعتماد در مورد عوامل استرس زا صحبت کند. حمایت اجتماعی می تواند به نوجوان کمک کند که کمتر احساس انزوا و غرق شدن کند.

 

به یاد داشته باشید، ایجاد انعطاف‌پذیری فرآیندی است که زمان و تلاش می‌برد. نوجوان خود را تشویق کنید تا گام های کوچکی در جهت توسعه انعطاف پذیری بردارد و موفقیت های خود را در این راه جشن بگیرید.

تقویت تاب آوری در نوجوانان تقویت تاب آوری در نوجوانان تقویت تاب آوری در نوجوانان تقویت تاب آوری در نوجوانان تقویت تاب آوری در نوجوانان تقویت تاب آوری در نوجوانان تقویت تاب آوری در نوجوانان

  • نویسنده: زهره مهدوی
  • مددکار اجتماعی، کوچ توسعه فردی

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
دکمه بازگشت به بالا