سکونت بیش از ۱۸ میلیون نفر در محلات ناکارآمد کشور

موسوی چلکرئیس انجمن مددکاران اجتماعی کشور با بیان اینکه بی‌تفاوتی مسؤولان باعث گسترش سکونتگاه‌های غیررسمی شده است، از سکونت بیش از ۱۸ میلیون نفر در محلات ناکارآمد کشور خبر داد.

به گزارش وبسایت تخصصی مددکاری اجتماعی ۲۰۱۵ به نقل از فارس، سید حسن موسوی چلک عصر روز گذشته در نشست ستاد بازآفرینی که در فرمانداری این شهرستان برگزار شد، با بیان اینکه موضوع حاشیه‌نشینی یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های اجتماعی ماست، اظهار کرد: تاکنون بالغ بر ۹۰ شهر در سراسر کشور موردبررسی قرارگرفته و بالغ بر ۹۶۷ محله با عنوان حاشیه‌نشینی شناسایی‌شده است لذا این بررسی‌های ما برای شناسایی محلات ناکارآمد شهری همچنان ادامه دارد.

وی با بیان اینکه محلات ناکارآمد شهری ۴ منطقه را تشکیل می‌دهد، افزود: بافت‌های فرسوده، بافت‌های تاریخی و سکونتگاه‌های غیررسمی جزء محلات ناکارآمد قرار دارند و براساس آمارگیری‌های صورت گرفته بیش از ۱۸ میلیون نفر در محلات ناکارآمد کشور در حال سکونت هستند.

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی کشور با اشاره به سکونت یک‌چهارم جمعیت کشور در این مناطق، بیان کرد: در سکونت‌گاه‌های غیررسمی بالغ بر ۱۰ میلیون نفر حضور دارند و در این مناطق حداقل‌های خدمات عمومی ارائه نمی‌شود بنابراین باید با واکاوی نسبت به مشکلات این مناطق نگاهمان را تغییر دهیم.

موسوی چلک با بیان اینکه باید برچسب سکونتگاه‌های غیررسمی به‌صورت کامل حفظ شود، تصریح کرد: مردمانی که در این مناطق سکونت دارند نیازمند دریافت خدمات همانند دیگر شهروندان هستند قطعاً ما نمی‌توانیم به مشکلات مردمان این مناطق بی‌تفاوت عمل کنیم و درگذشته نیز بی‌تفاوتی‌های مسؤولان باعث گسترش این مناطق شده است.

وی ادامه داد: امروز موضوع محلات ناکارآمد شهری به‌عنوان یک دغدغه مهم محسوب می‌شود و در سیاست‌های کلی برنامه ششم توسعه نیز به این موضوع توجه جدی شده است.

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی کشور با اشاره به اهمیت موضوع حاشیه‌نشینی در کلان‌شهرهای کشور، اضافه کرد: خوشبختانه در سال ۹۳ با اصلاح برخی از برنامه‌ها تغییرات مطلوبی ایجادشده است و استفاده از ظرفیت‌های اجتماعی ساکنان آن منطقه در دستور کار قرار گرفت تا هویت فرهنگی و سرمایه‌های اجتماعی مردم فراموش نشود.

موسوی چلک با بیان اینکه مشکلات و نیازهای محلات باید فقط از سوی ساکنان تعیین شود، یادآور شد: پروژه بازآفرینی سبزوار با همکاری بهزیستی و دیگر دستگاه‌های اجرایی به‌خوبی دراین شهرستان در حال اجراست و شهرستان سبزوار به‌عنوان نخستین پروژه اجتماعی کشور محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه وزارت و راه و شهرسازی به پروژه بازآفرینی سبزوار نگاه کاملاً ویژه‌ای دارد، عنوان کرد: با انجام فرآیندهای صورت گرفته امیدواریم این پروژه در سراسر کشور اجرا شود و نیز توجه برخی از مسؤولان نشان‌دهنده اهمیت موضوع محلات ناکارآمد در کشور است.

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی کشور جلوگیری از گسترش این‌گونه سکونتگاه‌ها را امری کاملاً ضروری عنوان کرد و افزود: ایجاد کمیته پیشگیری از گسترش محلات ناکارآمد در سطح محلی پیش‌بینی‌شده و می‌تواند از گسترش سکونتگاه‌های غیررسمی تا میزان بسیار زیادی جلوگیری کند.

موسوی چلک با اشاره به معضل اعتیاد در برخی از سکونتگاه‌ها، گفت: حلقه‌های دیگر جامعه با موضوع اعتیاد پیوند خورده‌اند و اکنون اعتیاد به‌عنوان بحران اجتماعی رواج یافته است و گسترش اعتیاد می‌تواند باعث از دست دادن نیروهای انسانی شود.

وی با بیان اینکه بالغ بر یک هزار مرکز درمان اعتیاد برای زنان و مردان در سراسر کشور مشغول به فعالیت هستند، یادآور شد: تاکنون بیش از ۲ میلیون معتاد در کشور حضور دارند و درمان اعتیاد به‌عنوان یکی از مهم‌ترین اولویت‌های سازمان بهزیستی در دستور کار قرار دارد.

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
دکمه بازگشت به بالا