پایگاه خبری مددکارنیوز به زودی شروع به کار خواهد کرد.

ضرورت رصدگری، آینده نگری و مدیریت امور اجتماعی با رویکرد اجتماعی

موسوی چلکرئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران با بیان اینکه سازمانهای غیردولتی در برهه کنونی بیشتر درگیر حوزه اجرا هستند افزود: اجتماعی شدن ‏نیازمند ‏توجه همه جانبه به ظرفیتهای سازمانهای غیردولتی در حوزه اعتیاد است‎.
به گزارش وبسایت مددکاری اجتماعی ۲۰۱۵ به نقل از نامه نیوز؛ سید حسن موسوی چلک در نشست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر که با حضور استاندار، معاون ‏سیاسی و امنیتی، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، مدیرکل دادگستری استان، فرمانده نیروی انتظامی ‏استان و دیگر اعضای این شورا در سالن حمیدیای استانداری برگزار شد، اظهار کرد: ‏حوزه اعتیاد را نمی توان به عنوان جزیره ای مستقل از همه بخش های اجتماعی، اقتصادی و سیاسی در نظر ‏گرفت، زیرا اعتیاد هم تاثیر گذار و هم تاثیرپذیر است.وی افزود: در برهه کنونی ۱۵ میلیون پرونده قضایی در کشور داریم که از این تعداد کمتر از ۳۰۰ هزار پرونده ‏مربوط به مواد مخدر است.

این مسئول ادامه داد: در حوزه ازدواج و طلاق در سال ۱۳۹۴ با وجود جمعیت ۱۱ میلیونی آماده سن ازدواج، شاهد کاهش ‏‏۶ درصدی ازدواج بودیم و هر چند وضعیت طلاق تفاوت چندانی نکرده اما نسبت آن به ازدواج به ۲۳٫۹ رسیده ‏است.

موسوی چلک اضافه کرد: ۲۳ درصد مردم ایران دارای حداقل یک اختلال روانی هستند و ۱۲ درصد مردم از ‏افسردگی جدی رنج می برند.

وی گفت: حوزه اجتماعی به دغدغه ای جدی برای کشور تبدیل شده و شاهد وضعیتی نگران ‏کننده در این حوزه هستیم.

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران افزود: البته این نگرانی به معنی نفی تلاش های انجام شده در حوزه های مختلف نیست اما همه ‏این تلاشها در نهایت منجر به وضعیت موجود شده است.

موسوی چلک با تاکید بر اهمیت تقویت رویکردهای فرهنگی و اجتماعی برای کنترل و کاهش مواد مخدر و آسیب های ‏اجتماعی ادامه داد: در این راستا فراهم آوردن بستر لازم برای مردم و سازمان های غیردولتی نیز ضرورت دارد؛ ‏بستری که نگاه قیم مآبانه به سازمان های غیردولتی نداشته باشیم.

وی با اشاره به رابطه مستیم سرمایه اجتماعی با مشارکت مردم در حوزه مقابله ‏اظهار کرد: در این بخش باید بستر لازم در سه حوزه سیاستگذاری، اجرا و نظارت برای سازمان های غیردولتی ‏فراهم شود.

این مسئول با بیان اینکه سازمان های غیردولتی در برهه کنونی بیشتر درگیر حوزه اجرا هستند؛ افزود: اجتماعی شدن ‏نیازمند توجه همه جانبه به ظرفیت های سازمان های غیردولتی در حوزه اعتیاد است.

موسوی چلک با اشاره به اهمیت موضوع رصد، آینده نگری و مدیریت امور اجتماعی با رویکرد اجتماعی ادامه داد: ‏تقویت رویکرد سلامت نگری با محور سلامت اجتماعی در نظام سیاستگذاری نیز کمک شایانی به اجتماعی شدن ‏می کند؛ موضوعی که در برنامه ششم توسعه نیز مدنظر قرار گرفته است.

وی گفت: تغییر مسیر به سمت مواد مخدر صنعتی، آسیب های اجتماعی ناشی ‏از فضای مجازی به عنوان مرگ خاموش، کودکانه (زیر ۱۸ سال) شدن آسیبهای اجتماعی و تغییر مسیر آسیبهای ‏اجتماعی به سمت خانواده به عنوان مشخصه های وضعیت آسیبهای اجتماعی در ایران مطرح شده و نگران کننده ‏است.

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
دکمه بازگشت به بالا