پایگاه خبری مددکارنیوز به زودی شروع به کار خواهد کرد.

دکتر بتول امین جعفری: مدرنیته شدن جوامع علاوه بر ویژگی های مثبت می تواند باعث بسیاری از آسیب های روانی باشد

مدرنیته شدن جوامع و آسیب های روانی: استادیار واحد دانشگاه آزاد خمینی شهر گفت: با مدرنیته شدن وتوسعه جوامع صنعتی باعث فاصله گرفتن از جامعه سنتی شده ایم.

به گزارش مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران؛ بتول  امین جعفری در گفتگویی اظهار داشت: با تشریح ضرورت‌ها، مزایا و آینده شغلی رشته مددکاری اجتماعی، میل به خدمت‌رسانی اجتماعی را یکی از ضرورت‌های متقاضیان این رشته دانست.

عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت:  با پیچیده‌تر شدن روابط انسانی، توسعه جوامع صنعتی و پیشرفت علوم و فناوری، هر روز شاهد فاصله گرفتن از جامعه سنتی و حرکت به سمت مدرنیته هستیم که علاوه بر ویژگی‌های مثبت در صورت عدم توجه به لوازم آن می‌تواند منشأ بسیاری از ناملایمات اجتماعی و آسیب‌های روانی باشد.

مدیر گروه مددکار اجتماعی استان اصفهان با ببان اینکه در این میان توجه و نیاز روزافزون جوامع به رشته‌های تحصیلی از جمله مددکاری اجتماعی بیش از پیش احساس می‌شود، افزود: دانش‌آموختگان این رشته تحصیلی باید ویژگی‌هایی همچون رشدیافتگی شخصیت و پشتکار داشته و عاشق خدمت به همنوعان خود باشند.

در همین رابطه  رئیس هیات مدیره کانون کلینیکهای مددکاری اجتماعی استان اصفهان و عضو کانون مددکاری کشور به تشریح اهمیت و خصوصیات این رشته تحصیلی پرداخت و توضیح داد: مددکاری اجتماعی عمری به قدمت آفرینش انسان دارد. اما ضرورت وجود آن به‌عنوان رشته‌ای دانشگاهی پس از انقلاب صنعتی احساس شد. این رشته در کشورهای صنعتی حدود ۳۰۰ سال است که بعنوان یک رشته تخصصی در مقاطع مختلف تأسیس و فعالیت می‌کند، اما در ایران و از سال ۱۳۳۷ ابتدا در تهران و در آموزشگاه خدمات اجتماعی راه‌اندازی شد و از آن زمان تاکنون تربیت متخصصان این رشته ادامه داشته است.

وی تصریح کرد:مددکاری اجتماعی، رشته‌ای بین رشته‌ای و کاربردی است و دروس روانشناسی، جامعه‌شناسی، حقوق و کارورزی‌های عملی مختلف، دروس مهم آن را تشکیل می‌دهند. این رشته ارتباط نزدیکی با سایر رشته‌های یاورانه مانند روانشناسی، جامعه‌شناسی و مشاوره دارد. به عبارت دیگر مددکاری اجتماعی عبارت است از فعالیت حرفه‌ای ویژه مبتنی بر اصول، ارزش‌ها، دانش و مهارت‌های خاص به منظور یاری‌رساندن به افراد، خانواده‌ها، گروه‌ها و جوامع برای مواجهه با مسائل و مشکلات روزمره فردی و اجتماعی و دستیابی به استقلال و رفاه نسبی.

این مولف  کتابهای تخصصی و تالیف مقالات علمی پژوهشی داخلی و خارجی ضمن بیان اهداف مددکاری اجتماعی که  تعالی انسان و ایجاد تحول و پویایی و رسیدن به توسعه از جمله آنهاست، اضافه کرد: بازار کار این رشته بسیار پررونق است. فارغ‌التحصیلان در همه سازمان‌های دولتی و غیر دولتی می‌توانند جذب و فعالیت کنند. افراد، گروه‌ها، خانواده‌ها و اجتماعات مختلف حوزه کاری این رشته‌ هستند و لذا مددکاران اجتماعی در زمینه‌های اقتصادی، آموزشی، فرهنگی و سیاستگذاری مشغول به کار می‌شوند و زنان، کودکان، جوانان و نوجوانان، سالمندان، دانشجویان، افراد جویای کار، بیماران خاص نیازمند خدمات مددکاران اجتماعی‌اند.

وی در باره فارغ‌التحصیلان این رشته توضیح داد: علاقه مندان می‌توانند در آموزش و پرورش، بیمارستان‌ها، سارمان بهزیستی، شهرداری‌ها، شورای شهر، فرهنگسراها، دانشگاه‌ها، کمیته امداد امام خمینی(ره)، بنیاد شهید و امور ایثارگران، زندان‌ها، مراکز نیروی انتظامی، بانک‌ها، کلینیک‌های مشاوره و مددکاری اجتماعی، سازمان‌های مردم‌نهاد و خیریه‌ها جذب بازار کار شوند.

وی در مورد نحوه پذیرش دانشجویان این رشته توضیح داد: مددکاری اجتماعی در دانشگاه‌های دولتی علامه طباطبایی، علوم بهزیستی و توانبخشی تهران تا مقطع دکتری و دانشگاه دولتی یزد تا مقطع کارشناسی ارشد و دانشگاه شاهد و خوارزمی در مقطع کارشناسی دایر است. دانشگاه‌های آزاد اسلامی خمینی‌شهر، گناباد و رودهن نیز به تربیت حرفه‌ای دانشجویان در این زمینه مشغول هستند. به دلیل نیاز مبرم جامعه به متخصصان مددکاری اجتماعی هنوز کمبود نیروی انسانی تعلیم‌دیده دانشگاهی در این رشته به چشم می‌خورد، به‌گونه‌ای که می‌توان گفت فارغ‌التحصیل بیکار در این رشته وجود ندارد و افراد سریعاً جذب بازار کار می‌شوند.

استادیار واحد دانشگاه آزاد خمینی شهر در پایان گفت: دانشگاه آزاد اسلامی خمینی‌شهر از سال ۱۳۷۶ به جذب دانشجو در این رشته در مقطع کارشناسی با هیأت علمی مجرب پرداخته و تاکنون بیش از ۶۰۰ فارغ‌التحصیل داشته که همگی آنها در سراسر کشور جذب بازار کار و بعضاً مشاغل مدیریتی مانند رؤسا و معاونان بهزیستی، زندان‌ها و مدیران بخش‌های بیمارستانی، کارخانه‌ها و مؤسسان کلینیک‌های مددکاری اجتماعی شده‌اند.

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
دکمه بازگشت به بالا