مقاله تخصصی | دیدگاه زنان مطلقه پیرامون عوامل موثر بر طلاق

کبری واعظیدیدگاه زنان مطلقه پیرامون عوامل موثر بر طلاق | مطالعه موردی: زنان مطلقه شهرستان بانه

مقدمه: با توجه به پیامدهای فرهنگی، اجتماعی وسیعی که طلاق در بافت سنتی شهرستان بانه برای زنان به همراه دارد، این مطالعه با هدف تبیین دیدگاه زنان مطلقه پیرامون عوامل موثر بر طلاق در شهرستان بانه انجام شد.

روش: این مطالعه کیفی پدیدارشناسی بر روی ۱۵ زن ساکن شهرستان بانه که دارای تجربه طلاق بودند، انجام شد. جهت گردآوری داده ­ها از مصاحبه نیمه ساختار یافته و مطالعه اسناد و مدارک استفاده شد. تحلیل داده­ ها با استفاده از تحلیل درون­مایه­ ای انجام شد.

یافته ­ها: نتایج حاصل از این مطالعه دربردارنده عوامل موثر بر طلاق از دیدگاه زنان مطلقه است. درون­مایه­ های اصلی شناسایی شده شامل عوامل فردی، عوامل بین­ فردی، عوامل خانوادگی و عوامل فرهنگی اجتماعی و درون­مایه­ های فرعی شامل ازدواج با انگیزه نامناسب، مسائل روانی و شخصیتی همسر، عدم مهارت­های ارتباطی موثر، تقابل سنت و تجدد در نظام خانواده، همزیستی فرهنگ بومی در کنار فرهنگ نوین و ارتکاب جرم هستند.

نتیجه­ گیری: با توجه به افزایش طلاق و گسیختگی نظام خانواده، انجام مداخلات حرفه­ ای توسط مددکاران اجتماعی، پیش از ازدواج، حین ازدواج و بعد از ازدواج لازم و ضروری می­نماید. با عنایت به بافت فرهنگی شهرستان بانه، آگاه­سازی و فرهنگ سازی در زمینه کاهش دخالت­های خانوادگی در زندگی مشترک زوجین توصیه می­گردد. در خصوص کاهش میزان طلاق و پیامدهای ناشی از آن لازم است سیاستگذاران و برنامه ­ریزان اجتماعی از طریق افزایش سرمایه ­گذاری و لزوم تقویت زیرساخت­های اقتصادی، اجتماعی در مناطق مرزنشین اقدامات مؤثری انجام دهند.

واژگان کلیدی: زنان مطلقه، طلاق، خانواده، تحقیق کیفی.

جهت دریافت متن کامل مقاله اینجا کلیک کنید.

نویسنده: کبری واعظی | کارشناس ارشد مددکاری اجتماعی
پایگاه اطلاع رسانی مددکاران اجتماعی ایران

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
دکمه بازگشت به بالا