پایین بودن سرمایه اجتماعی موجب افزایش آسیب‌ در مناطق حاشیه نشین شده است

حاشیه نشینیمعاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی در گفت و گو با برنامه ” بدون خط خوردگی ” رادیو گفت و گو، با اشاره به ارقامی که در مورد میزان افراد حاشیه نشین در کشور از سوی مقامات مربوطه اعلام شده است، افزود: کسانی که در مناطق حاشیه نشین زندگی می‌کنند عموما ازخدمات لازم رفاهی و شهری برخوردار نیستند.
به گزارش وبسایت تخصصی مددکاری اجتماعی ۲۰۱۵ یه نقل از سلامت نیوز؛ این مقام مسئول با بیان اینکه در سطح جهان برای تعریف حاشیه نشینی استاندارد مشخصی وجود ندارد ،ادامه داد:‌در حال حاضر مقامات کشور اعلام کرده اند که حدود ۱۱ میلیون نفر در کشور حاشیه نشین هستند که این رقم بالایی است. البته همانطور که گفتم برای حاشیه نشینی تعریف استانداردی وجود ندارد و این موضوع درکشورهای مختلف بر اساس معیارهای مشخصی تبیین می شود .
حبیب الله مسعودی فرید با بیان این که مثلا در مصر یک میلیون نفر به خاطر نداشتن جا و مکان در گورستان می‌‌خوابند در حالی که ما با چنین موضوعی در ایران مواجه نیستیم، ادامه داد: کمک به مناطق حاشیه نشین و رفع کمبود امکانات آنها نباید منحصر به بافت‌های فرسوده باشد و باید اقدامات اجتماعی و فرهنگی همزمان صورت بگیرد.
وی با بیان این که افراد حاشیه نشین بعضا مردمانی هستند که به دلیل فقر و نداشتن امکانات مالی از شهرهای بزرگ به این مناطق رفته‌اند خاطر نشان کرد: عده‌ای از آنها نیز کسانی هستند که از روستاها به این مناطق مهاجرت کرده‌اند.
معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی با بیان این که در سالهای اخیر در حوزه بهداشت جهت خدمت رسانی به مناطق حاشیه نشین و دسترسی آنها به امکانات بهداشتی، اقدامات خوبی صورت گرفته است، افزود:هر چه شکاف بین مناطق حاشیه نشین و مناطق مرکزی شهری بیشتر شود احساس تبعیض در بین قشری که در مناطق حاشیه نشین ساکن هستندف افزایش پیدا خواهد کرد و این منجر به گسترش آسیب‌های اجتماعی خواهد شد.
وی با بیان اینکه در این مناطق سرمایه اجتماعی پایین‌تر از حد لازم است و این خود عاملی برای افزایش آسیب‌های اجتماعی خواهد بود ،افزود: برخی معتقدند که نباید به این مناطق خدمت رسانی کرد چرا که باعث گسترش حاشیه نشینی می‌شود؛ در حالی که ما با این نظریه مخالف هستیم و معتقدیم که باید دسترسی افراد در این مناطق به امکانات رفاهی و بهداشتی افزایش پیدا کند.
صوت “بدون خط خوردگی” از سایت شبکه قابل دریافت می باشد.

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
دکمه بازگشت به بالا