پیدا کردن نیمه گمشده در فضای مجازی!

تلگرام33در شرایطی که وزارت ورزش و جوانان طرح‌های زردی مانند ازدواج سبز را پیش می‌برد و برایش آیین‌نامه تدوین می‌کند، بیش از ۱۱ میلیون جوان مجردی که در حال عبور از سن ازدواجند برای یافتن نیمه گمشده خود به سایت‌های اینترنتی و کانال‌های تلگرامی روی آورده‌اند تا در خواب مسئولان بتوانند از فضای مجازی برای خودشان همسر حقیقی بیابند. این در حالی است که آسیب‌های متعددی در این گروه‌های تلگرامی و سایت‌های همسریابی در کمین آنها نشسته است.

به گزارش وبسایت تخصصی مددکاری اجتماعی ۲۰۱۵، روزنامه جوان نوشت: بر اساس اعلام احمد تویسرکانی، رئیس سازمان ثبت اسناد سال ۹۴ نسبت به سال ۹۳ بازهم با کاهش ازدواج مواجه بوده‌ایم. این روندی است که از سال ۸۹ آغاز شد و هر سال با شیب بیشتری به سمت کاهش حرکت می‌کند. کاهش ازدواج و بالا رفتن سن آن دلایل متعددی دارد و برای تغییر شیب منحنی ازدواج به سمت افزایش نیازمند یک کار مطالعاتی گسترده و عزمی جدی در مسئولان هستیم، چراکه به باور محمود گلزاری، معاون پیشین ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان ازدواج امری حاکمیتی است و دولت موظف است برای سر و سامان دادن به ۱۱ میلیون و ۲۴۰ هزار جوانی که در حال پشت سر گذاشتن سن ازدواج هستند، آستین بالا بزند وگرنه باید سونامی آسیب‌های اجتماعی ناشی از خیل جوانانی که ازدواج نکرده‌اند را شاهد باشیم. در این بین اما معاونت ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان عملاً در کما به سر می‌برد و تنها طرحی که این معاونت در دوره جدید در کارنامه عملکرد خود دارد، طرح ازدواج سبز است؛‌طرحی که به رعایت مسائل محیط زیستی و مصرف آب و تولید زباله در مراسم عروسی تأکید دارد. در این میان اما افراد سود جویی هستند که خلأهای حوزه جوانان را به خوبی شناسایی کرده‌اند و از این خلأها برای خودشان درآمد درست کرده‌اند، نمونه تازه این سوء استفاده‌ها کانال‌های تلگرامی همسریابی یا خواستاگرام است.

بساط خواستگاری در فضای مجازی
چند سالی می‌شود که فضای مجازی هم جزئی حقیقی از زندگی ما شده، پس اصلاً عجیب نیست اگر بساط خواستگاری و یافتن نیمه گمشده برای نسل جوان در فضای مجازی داغ‌تر از دنیای واقعی باشد چراکه در دنیای واقعی هیچ‌کس به فکر جوانان نیست اما کافی است واژه ازدواج را در یکی از موتورهای جست‌وجوگر اینترنت جست‌وجو کنید تا صدها سایت ازدواج دائم و موقت را به شما معرفی کند؛ سایت‌هایی که تقریباً تمامی شان غیرمجازند و ممکن است گزینه‌هایی که برای ازدواج به شما معرفی می‌شوند کلاهبردارانی باشند که نه برای ازدواج بلکه برای کلاهبرداری و اخاذی در پوشش خواستگار یا گزینه خواستگاری به سراغ شما می‌آیند. همچنان که پیش از این نیز اعلام شده بود بیش از ۳۰۰ سایت همسریابی غیرمجاز شناسایی شده است. کانال‌های تلگرامی فعال در حوزه همسریابی هم با جذب افراد برای معرفی گزینه مورد نظر شما از ۲۰ تا ۴۰ هزار تومان پول می‌گیرند.

اگر گذرتان به این کانال‌های مجازی افتاده باشد با افراد زیادی مواجه می‌شوید که حتی عکس خود را به اشتراک گذاشته‌اند و معرفی کاملی از خود ارائه کرده‌اند، به گونه‌ای که افراد تازه‌وارد را هم ترغیب می‌کند تا تصویر خود را به اشتراک گذاشته و مشخصاتی از خود ارائه دهند. این در حالی است که با توجه به ویژگی‌های فضای مجازی اصلاً معلوم نیست افرادی که در این کانال‌های تلگرام از خودشان عکس منتشر کرده‌اند افراد حقیقی هستند یا تمامی این پروفایل‌ها به وسیله یک نفر درست شده‌اند! برای پیدا کردن تصاویر افراد مختلف هم هیچ محدودیتی نیست و باز هم به مدد شبکه‌های اجتماعی و فرهنگ خاصی که به‌وجود آورده‌اند می‌توان در لحظه صدها عکس از صفحات اینستاگرام افراد مختلف برداشت و به جای عکس پروفایل متقاضیان همسر در کانال‌های تلگرامی قرار داد. طبیعتاً وقتی افراد تازه‌وارد با تعداد زیادی دختر و پسر جوان مواجه می‌شوند که به راحتی تصاویر مختلفی را از خود به نمایش گذاشته و ویژگی‌های خود و همسر دلخواه‌شان را بیان کرده‌اند آنها هم اعتماد می‌کنند و تصویر خود را با دیگران به اشتراک می‌گذارند تا نخستین قدم از یک کلاهبرداری برداشته شود.

خانواده‌هایی که تشکیل نمی‌شوند
وجود میلیون‌ها دختر و پسر ازدواج نکرده‌ای که خیلی‌های‌شان هم در شرایط ازدواج قرار دارند و مراجعه برخی از آنها به سایت‌های همسریابی بیانگر این است که در کنار مشکلات اقتصادی و اشتغال، پیدا کردن گزینه مناسب هم یکی از دلایل مهم آمار پایین و سخت شدن ازدواج است؛ امری که نشان می‌دهد جامعه ما هر چند از فضای سنتی خود فاصله گرفته اما هنوز با شیوه‌های نوین و غربی ازدواج هم کنار نیامده و باید به گونه‌ای راهکارهایی را برای تسهیل یافتن گزینه مناسب برای ازدواج در اختیار جوانان قرار داد، امری که اوایل دولت تدبیر و امید با راه‌اندازی سایت همسان‌گزینی و تحت نظارت وزارت ورزش و جوان آغاز شد اما با رفتن گلزاری و آمدن محمد‌رضا رستمی ابتر ماند. حالا ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار جوان دم بخت هم مانند یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفری که از سن ازدواج‌شان گذشته در حال پشت سر گذاشتن دوران طلایی ازدواج هستند و این یعنی کم کم باید نهاد خانواده را فراموش کنیم.

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
دکمه بازگشت به بالا