پُل های هوایی: فرصتی برای بروز آسیب های اجتماعی

photo_2016-09-04_15-46-15سبک زندگی شهرنشینی، جمعیت زیاد، فضای های فیزیکی محدود، تردد زیاد شهروندان در طول روز در محدوده ی شهرها و… باعث شده است که از تمامی فرصت ها برای سهولت تردد استفاده شود، یکی از این ایده ها استفاده از پُل های هوایی است که امنیت را برای گذر افراد از یک خیابان به خیابان دیگر فراهم میکند اما مدیران شهری در راستای درآمد زایی از این فضاها برای تبلیغات استفاده میکنند که باعث میشود دور تا دور پل ها توسط تابلوهای تبلیغاتی پوشیده شود و فضای داخل پل از دید عموم پنهان بماند و این مکانها فضای بشود برای خواب و استراحت افراد معتاد و کارتن خواب.
تبلیغات و درآمدزایی برای شهر بسیار هم عالیست اما عدم نگاه اجتماعی به شهر و امکانات شهری باعث میشود که ناخواسته فرصت برای بروز آسیب و بزه فراهم شود.
در خصوص آسیبهای اجتماعی و بروز آنها، مخفی بودن مکان و فضا سبب حس راحتی و امنیت در فرد بزهکار می شود که دیده نشود و همین دیده نشدن حس اعتماد به ایشان میدهد که مانعی برای انجام رفتار بزهکارانه وجود ندارد، بویژه در تاریکی شبها گذر زنان و دختران جوان و حتی کودکان از پلهای هوایی میتواند طعمه ی خوبی برای افراد بزهکار باشند تا در پلهای هوایی تصمیم و فکر خود را اجرا کنند.
پل های هوایی نه مکان عمومی هستند و نه خصوصی، گاهی اوقات افراد برای طی مسیر خود فقط باید از پلهای هوایی بگذرند و تصور کنید در تاریکی شب، نبود روشنایی در پل های هوایی، دیواره های پوشیده شده توسط تابلوهای تبلیغاتی و یک فرد معتاد یا کارتن خواب که در قسمتی از پل خوابیده یا اینکه مردی در گوشه ای از پل ایستاده است و شما یک زن جوان هستید که باید از این پل بگذرید، چه استرس و فشار روانی برای طی این مسیر بر وجود آدم حاکم میشود؟
اگر در طی این مسیر مورد سوءقصد قرار بگیرید فریادهای شما را چه کسانی میشنوند؟
اگر در تاریکی حمله ای صورت بگیرید چه کسانی میتوانند مشاهده کنند و به کمک بیایند؟
آشکار بودن و روشنایی در معابر عمومی در شبها بر نحوه، امکان و تعداد آسیبها تأثیرگذار است و روشنایی میزان بروز آسیب را کاهش میدهد، چرا که روشنایی امکان دیده نشدن، مخفی بودن و امنیت را از افرادی که تصمیم به بزه دارند میگیرند.
لازم است در برنامه ریزی های شهری مسئولین از دیدگاه و نظرات فعالان اجتماعی استفاده کنند و در کنار فراهم کردن امکانات شهری به مسائل اجتماعی و نیازهای اجتماعی شهر هم توجه شود.

مریم عباسی | مدیر کلینیک مددکاری اجتماعی پندار
عضو هیئت مدیره کانون کلینیکهای مددکاری اجتماعی استان تهران

پایگاه اطلاع رسانی مددکاران اجتماعی ایران

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
دکمه بازگشت به بالا