چگونه میتوان موجبات کارآفرینی را در جامعه فراهم کرد؟

مهدی فلاحیامروزه واژه سلامتی تعریفی گسترده پیدا کرده است، سلامتی مجموع سلامت جسمانی، روانی و اقتصادی، را در بر میگیرد.شغل نیز متحول گشته است. اشتغال،صرفاً تنها وسیله ای برای تامین امرار معاش نیست و ابعادی مانندحس مشارکت، همکاری، جانشین پروری، حس تعلق به گروه و … را در بر میگیرد. اثرات اجتماعی اشتغال، به میزان اثر درآمدزایی آن، برای فرد، شادمانی ایجاد میکنند، بدین ترتیب سلامتی روانی- اقتصادی جامعه ارتقاء پیدا میکند. فرد شادکام در کنار جست و جوی شادکامی خود، به دنبال شادکامی دیگران نیز است، چنین فردی به دنبال ایجاد موقعیت کاری برای افراد جدید است، آن مهم اگر به درستی پایه ریزی شود سبب افزایش تولید ناخالص داخلی کشور خواهد شد. در این راستا کلینیک مددکاری اجتماعی پونا؛ با مدیریت جناب آقای مهدی فلاحی (کارشناس ارشد روانشناسی، کارشناس مددکاری اجتماعی)؛ در جهت انجام بهینه مسولیت حرفه ای خود اقدام به تاسیس بخش جدیدی در مجموعه با عنوان دپارتمان تخصصی مشاوره اقتصادی و توسعه، با همکاری سرکار خانم امام شوشتری ( کارشناس ارشد توسعه اقتصادی و برنامه ریزی) کرده است.
در روز سه شنبه مورخ ۹۴/۰۷/۲۱ ساعت ۱۰:۳۰ صبح در برنامه روزآمد( به تهیه کنندگی جناب آقای خرمشاهی) در شبکه ۵ سیما، همانند سه شنبه هر هفته، جناب آقای مهدی فلاحی به بررسی تأثیر شگرف مددکاری اجتماعی نوین در ایجاد اشتغال و کارآفرینی می پردازند و به این سوال اساسی که چگونه می توان جوانان جامعه را ترغیب به کارآفرینی کرد، پاسخ می دهند.
متاسفانه اکثریت افراد با کارکردهای حرفه ای مددکاری اجتماعی آشنا نیستند و تصور میکنند که حرفه مددکاری اجتماعی مانند موسسات خیریه به کمک رسانی به اقشار ضعیف جامعه مشغول است، اما وظایف مددکاران اجتماعی بسیار گسترده است. مددکاری اجتماعی نوین شامل برنامه ریزی، تامین بودجه و اجرای طرح هایی است که در زبان مددکاری اجتماعی به طرح های اجتماع محور معروف هستند. این طرح ها در سطح محلات شهرها و روستاها و همچنین در دانشگاه ها و دبیرستان ها، اجرا می شوند. طرح های اجتماع محور در قالب کارگاه های آموزشی نقش خود را ایفا میکنند. پایه ترین آموزش، مسلماً آموزش تشکیل گروه های هدفمند است. مددکاران اجتماعی و متخصصان اقتصاد خوشبختی با همکاری یکدیگر به افرادی که در پی تشکیل یک کسب وکار کوچک هستند و به دانشجویان یا دانش آموزان یاد می دهند که مشاغل مورد علاقه خود را به درستی کشف و اولویت بندی کنند و افرادی مناسب خود را به عنوان هم گروه انتخاب کنند و در نهایت نقشه راه رسیدن به اهداف گروه را طرح ریزی کنند. با گذشت زمان بی تردید افراد فرا می گیرند که چگونه خود به تنهایی به حیات گروه ادامه دهند.
فقط کافی است آگاه باشیم که مسیر پیشرفت و توانمندی با پشتیبانی موثر کوتاه تر خواهد شد و اتلاف زمان و انرژی کمتری خواهد داشت.
امید است که مباحث بین رشته ای و ترکیبی مددکاری اجتماعی و اقتصاد خوشبختی سبب رشد و بالندگی هر چه بیشتر کشورمان گردد.

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
دکمه بازگشت به بالا