گزارش اقدامات کانون سراسری مراکز مددکاری اجتماعی کشور در خصوص امدادرسانی به مناطق زلزله زده کرمانشاه + تصاویر

زلزله کرمانشاه در ساعت ۲۱/۴۸ دقیقه شب یکشنبه ۲۱ آبان ماه در ۳۰ کیلومتری شمال غرب سرپل ذهاب و ۳۲ کیلومتری جنوب غرب حلبچه رخ داده است.

این زلزله را حدود ۱۵۰ میلیون نفر در ایران و عراق و در هر دو پایتخت احساس کردند.

زلزله در استان‌ های کرمانشاه، مرکزی، آذربایجان‌ شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، بوشهر، خوزستان و ایلام احساس و باعث وحشت مردم شده و برق قصرشیرین قطع شده است.

زلزله کرمانشاه صدها کشته و هزاران مجروح برجای گذاشت و خسارات فراوانی ایجاد کرد.

در زلزله کرمانشاه برخی روستاها به طور کامل ویران شده اند.

در همان روز نخسین زلزله دفتر کانون سراسری مراکز مددکاری اجتماعی کشور اقدامات خود را برای کمک و ساماندهی امداد رسانی به مناطق زلزله زده فعالیت های خود را آغاز کرده و در تماس تلفنی با مراکز کانون استانها در کرمانشاه خواستار رسیدگی هرچه سریعتر در ارتباط با اقدامات پس از زلزله شد که کانون استانی آمادگی همه جانبه خود را اعلام کرده و با جمع آوری مددکاران اجتماعی به مناطق زلزله زده اعزام شدند.

پس از آن نیز تیم های مددکاری اجتماعی استان لرستان، خوزستان، کردستان و … به منطقه اعزام شدند. و اقدامات خود را برای کمک به زلزله زدگان آغاز کردند.

در روزهای بعدی زلزله گروه اعزامی کانون سراسری مراکز مددکاری اجتماعی کشور  اقدام به خرید یکسری وسایل مورد نیاز ضروری زلزله زدگان کرده و به منطقه مورد نظر سفر کردند. نیازهای ضروری زلزله زدگان که به وفور پیدا میشد غذا، آب و پتو و لباس های گرم بود. اما یکی از ضروری ترین نیاز های زلزله زدگان با توجه به سرمای هوا که به آن توجه نشده بود نیاز به وسایل گرمایشی بود که گروه اعزامی با شناسایی دقیق این نیاز اقدام به خرید تعدادی وسایل گرمایشی از جمله بخاری های برقی (هیتر) و وسایل مورد نیاز پخت غذا کرده که در اسرع وقت به دست نیازمندان زلزله داده شد.

تیم مددکاری اجتماعی و روانشناسی استان لرستان

تیم اعزامی در تاریخ ٩۶/٨/٢۴ صبح روز چهارشنبه به منطقه سرپل ذهاب کرمانشاه و تعدادی از روستاها از جمله، ازگله، ثلاث باباجانی، کوئیک ها و…. اعزام شدند.

در راستای کمک به مجروحان زلزله‌زده۲۵ نفر از اعضای انجمن مددکاران اجتماعی ایران شعبه استان لرستان به سرپل ذهاب در کرمانشاه اعزام شد.

این گروه با هماهنگی نماینده انجمن در استان و  با هدف انجام مداخلات اولیه و حمایتهای روانی-اجتماعی و برقرای ارتباط همدلانه با آسیب دیدگان-خانواده های بازمانده و مردم منطقه انجام گردید. مداخلات اجتماعی در کنار سایر فعالیت های بهداشتی و امداد رسانی انجام گردید.

اعضای این تیم دارای تخصص های مددکاری-روانشناسی- پزشکی و مدیریت بودند و عمده برنامه تیم علاوه بر کمک های امدادی حمایتهای روانی-اجتماعی بود.

تیم بسته های مادر و کودک- مواد غذایی-پتو – پوشاک و… اقلام بهداشتی اولیه خود را به محض ورود به مناطق آسیب دیده بخصوص در مناطق دور افتاده و روستایی توزیع نمود و با همکاری سایر افراد بومی منطقه، بعد از شناسایی وضعیت منطقه، برنامه مداخله ای بهداشتی، اجتماعی و روانی را آغاز نمود

هدف از این اقدام گروهی همدلی با خانواده های زلزله زده و آسیب دیده بود که با استقرار شبانه و برپایی چادرهای تیم در کنار مردم روستا و افروختن آتش و برگزاری جلسه صمیمانه در کنار آنها انجام گردید. در این فرصت بازماندگان از تجربه خود رنجها و بیان إحساسان خود با مددکاران و دکتر روانشناس بالینی که همراه تیم بود صحبت کردند.

فردای آنروز با توجه به اینکه مردم بخاطر حالت شوک و شرایطی که در فقدان عزیزان تجربه کرده بودند و نتوانسته بودند مراسم سوگواری و عزاداری داشته باشند فرصت و فضایی ایجاد گردید که یک مراسم عزاداری و سوگواری در کنار تیم داشته باشند.

شاید بتوانیم بگوبیم بهترین تأثیر حضور مددکاران در منطقه بودن کنار خانواده ها و برگزاری مراسم سوگواری اولیه همراه با خانواده ها بود.

پیشنهادات گروه مددکاری اجتماعی و روانشناسی استان لرستان

۱- پیشنهاد میگردد انجمن مددکاران اجتماعی کشور با همکاری کانون سراسری مراکز مددکاری اجتماعی در منطقه سرپل ذهاب مداخلات جدی مددکاری داشته باشیم  و نسبت به تشکیل چند تیم منسجم از کلیه مددکاران علاقمند و داوطلب کشوری با یک فراخوان اقدام  موثر داشته باشیم

٢-یک دوره اموزشی کشوری أولیه با هدف ظرفیت سازی و تربیت مددکاران مداخله در بحران بصورت کارگاهی برگزار شود.

٣- با یک تقسیم بندی درست وبا رعایت کلیه ملاحظات بومی و مردمی با رویکرد و مدل اجتماع محوری وارد کار شویم

۴-با انجام یک advocacy صحیح برنامه و پلن اجرایی برای هر منطقه یا روستا با کمک خود مردم داشته باشیم

۵-اولویت مداخلاتمان رو به کودکان بازمانده و کسانیکه سرپرستان خود را از دست داده اند بدهیم

چه از بعد حمایتهای روانی – اجتماعی و چه از بعد تحصیل و رایزنی و بستر سازی برای ادامه تحصیل بصورت سیار یا …

۶- در نهایت تشکیل کمپین حمایتی متشکل از مددکاران و حرفه های یاورانه در حمایت از زنان و کودکان و زلزله زدگان کرمانشاه.

تیم مددکاری و روانشناسی استان خوزستان

تیم مددکاری و روانشناسی به نمایندگی و مدیریت انجمن مددکاری خوزستان مورخه ۲۵/۰۸/۹۶ راهی مناطق زلزله زده ی کرمانشاه شدند.

قبل از عزیمت دفتر انجمن با اعلام فراخوان برای دریافت کمک های مردمی خوزستانی ها ظرف یک روز یک کامیون وسیله به ارزش  مالی ۳۰میلیون تومان را از مردم تحویل گرفت این اقلام شامل پتو ،چادر، مواد غذایی بهداشتی بود…که همراه تیم به منطقه ارسال شد.

استقرار تیم روانشناسی فعال در حوزه ی کودکان درپارک و انجام بازی درمانی با ابزار قصه و نمایش که مورد توجه واستقبال خوب کودکان قرار گرفت،این برنامه ازشبکه استانی کرمانشاه پخش گردید

استقرار تیم مددکاری و روانشناسی در اداره ی بهزیستی شهرستان سرپل ذهاب و اعزام درقالب تیم های مددکاری در روستا ها…..

پیشنهادات گروه مددکاری و روانشناسی استان خوزستان

۱)با توجه به اینکه هنوز خانواده ها مراحل سوگ برای عزیزانشان را شروع نکرده اند ودرگیر رفع نیازهای اولیه هستند تشکیل تیم های تخصصی مددکاری اجتماعی و روانشناسی ازمددکاران زبده وکار بلد واعزام به منطقه ومقیم شدن انها به مدت طولانی و گردشی برای مداخلات جدی مددکاراجتماعی و روانشناسی در روستاها و مناطقی که بیشترین اسیب را  دیده اند ضروری بنظر میرسد.

۲)توجه ویژه به کودکان وکارتخصصی درقالب تیم های بازی درمانگر(کودکانی بودندکه بعد ازشوک حادثه صحبت نمیکردند وغذا نمیخوردند انها دچار اختلال استرس پس ازسانحه شدند).

۳)با توجه به اینکه مردم مناطق زلزله زده تا مدت ها صاحب مسکن مستقل نخواهند شد در مورد ارتباطات زناشویی زوجین می بایست فکری جدی اندیشیده شود این موضوع توسط یکی از اقایان ان منطقه بعنوان یک مسئله مطرح شد

۴)برگزاری مراسم عزاداری جمعی در روستاها برای عزیزان از دست رفته ی مردم، انها حتی نتوانستند با عزیزانشان خداحافظی کنند وبرای انها بگریند.

۵)پیشنهاد می گردد انجمن مددکاری کشور با طراحی کاور و فرم مخصوص در بحران های این چنینی حضور پیدا کند.

جهت مشاهده تصاویر در سایز اصلی روی آنها کلیک کنید.

منبع: کانون کلینیک های مددکاری اجتماعی کشور

 

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
دکمه بازگشت به بالا