گزارش جلسه هیأت مدیره کانون کلینیک های مددکاری اجتماعی کشور در تاریخ هجدهم فروردین ۹۸

جلسه هیأت مدیره کانون سراسری مراکز مددکاری اجتماعی کشور با اعلام فراخوان رسمی ریاست هیأت مدیره کانون (آقای هاشم مهدیزاده) ، در مورخ هجدهم فروردین ماه ۹۸ و با دستور جلسه «بررسى ونحوه مداخله گرى کلینیکهاى مددکارى اجتماعی کشور درارتباط با بحران سیل و آسیبهاى ناشی از آن، برنامه سال ٩٨ و برنامه ریزی زمانبندى آن، استماع گزارش مدیرعامل از اقدامات و فعالیتهای انجام یافته و پیشنهادات اعضاء هیات مدیره در خصوص برنامه هاى سال ٩٨»، با حضور اعضاء هیأت مدیره آقایان هاشم مهدی زاده، احمد رحیمی، ابوذری، خانمها مکی آبادی، امین جعفری، امیراصلانی و با حضور آقای علی آزمون (مدیرعامل کانون) و با همراهی جواد طلسچی یکتا (مدیر روابط عمومی کانون سراسری) در تاریخ فوق و از ساعت ۲۲/۰۰ الی ۲۳/۳۰ صورت پذیرفت. قابل به ذکر است این جلسه دومین جلسه رسمی هیأت مدیره کانون سراسری مراکز مددکاری اجتماعی در سال ۹۸ می باشد که اهم موارد مطروحه، تصمیمات و مصوبات این جلسه جهت اطلاع اعضاء کانون کشور به شرح ذیل نمایه می گردد:

*در ابتدای جلسه آقای هاشم مهدیزاده (ریاست هیأت مدیر) ضمن خوشامدگویی به اعضاء هیأت مدیره و نیز تبریک سال نو، از مدیرعامل کانون کشور درخواست نمودند گزارش کلی از فعالیتهای انجام یافته و برنامه های در دست اقدام ارائه دهند.
* در ادامه آقای آزمون (مدیرعامل کانون) بطور کلی از روند اقدامات صورت گرفته توسط ایشان در مسیر انجام تغییرات ثبتی و نیز صدور پروانه جدید کانون کشور توضیحات لازم را ارائه دادند. (کلیه موارد و مکاتبات لازم و صورتجلسات به مشارکتهای سازمان بهزیستی کشور ارائه شده است و با توجه به تعطیلات متعاقباً پیگیری های لازم صورت خواهد پذیرفت.)
*سپس آقای مهدیزاده به موضوعی از سال گذشته و پیشنهاد خانم دکتر درخشان نیا (مدیرکل دفتر توانمندسازی خانواده و زنان) اشاره داشتند مبنی بر ضرورت تهیه و تدوین طرحی از سوی کانون کشور با موضوعیت بلایای طبیعی با محوریت زلزله کرمانشاه، و در حال حاضر با توجه به آسیبهای مختلف ناشی از بحران سیل پیشنهاد می گردد بلافاصله نسبت به تهیه طرح و پروپوزال تخصصی با محوریت بلایای طبیعی خصوصاً بحران سیل از سوی هیأت مدیره تهیه و تنظیم گردد که در آن به نقش مددکاران اجتماعی (کلینیک های مددکاری اجتماعی) تأکید گردد تا در صورت بروز اینگونه اتفاقات بتوان از ظرفیت های کلینیک های مددکاری اجتماعی در سطح کشور و در مسیر اقدامات تخصصیِ اجتماع محور به شکل سازمان یافته و تعریف و تدوین شده بهره گرفت و در ادامه از اعضاء هیأت مدیره در این خصوص درخواست ارائه نظر و پیشنهاد و راهکار نمودند.
*آقای آزمون عنوان نمودند برنامه مدونی را انشاالله از ابتدای اردیبهشت برای یکسال آینده و در واقع تا پایان سال تدوین خواهیم کرد و به اشتراک می گذاریم و بر اساس آن برنامه مدون، برنامه کانون را پیش خواهیم برد و نهایتاً تا پایان سال یا شش ماهه اول سال با روسای کانونهای استانی تشکیل جلسه خواهیم داد و احتمالا در سطح بزرگتری در قالب برپایی یک همایش بزرگ با حضور همه کلینیک های سطح کشور با حمایت سازمان بهزیستی کشور اقداماتی را خواهیم داشت.
*در ادامه دیگرعضو هیأت مدیره کانون کشور (خانم مکی آبادی) به اعزام ۶۳۳ مشاور و مددکار اجتماعی در خصوص بلایای طبیعی و بحران سیل اخیر در کشور مواردی را مطرح نمودند و تأکید داشتند از ظرفیتهای همکاری هلال احمر و سازمان بهزیستی در این مسیر استفاده بشود.
*در ادامه آقای مهدیزاده به اقدام صورت گرفته در اوایل سال و همزمان با بحران سیل در استان گلستان اشاره داشتند و عنوان نمودند این حرکت نشان داد مدیران کلینیک ها در چنین مواردی با اعتماد و همدلی لازم با کانون کشور همراه خواهند بود و همراهیِ همدلانه ای نیز داشتند و از همگی عزیزان سپاسگزاریم و در ادامه این حرکت با توجه به اقدامات صورت گرفته از سوی سازمان بهزیستی و با درنظر گرفتن ضرورت عدم موازی کاری از سوی ما می بایست هدفگذاری را بر روی سایر اقدامات تخصصی در این مسیر بگذاریم.
*در ادامه آقای احمد رحیمی ضمن تبریک سال نو و تشکر از همه اقدامات صورت گرفته توسط هیأت مدیره تأکید نمودند دستور جلسات هیأت مدیره کانون کشور با تمرکز بر روی مبحث بلایای طبیعی دنبال گردد.
*آقای آزمون پیشنهاد دادند قبل از طراحی و تدوین هرگونه طرحی، در خصوص طرحها و برنامه های اجرا شده در حوزه بلایا یک مطالعه اجمالی و دقیق صورت بدهیم تا به یک طرح مدونِ خوب و غیرجزیره ای نائل بشویم که قابلیت های اجرایی متناسب با کشور ما را داشته باشد و بتوانیم واقعاً به آسیب دیدگان بلایای طبیعی خدمت کنیم.

*در ادامه عنوان موضوع طرح مذکور را آقای مهدیزاده پیشنهاد دادند که با محوریت نقش مددکاران اجتماعی در بلایای طبیعی (زلزله، سیل و …) باشد و از سایر هیأت مدیره در این خصوص نظرخواهی نمودند.
*آقای رحیمی در ادامه عنوان نمودند با توجه به اینکه بسیاری از کلینیک های مددکاری اجتماعی ممکن است در زمینه بلایای طبیعی زمینه خاصی نداشته باشند لذا لازم است کلیه عزیزانی که قرار است در این زمینه همکاری داشته باشند، با هدف یکپارچه سازیِ فعالیتها و نتیجه محور بودنِ آثار خدمات ارائه شده آموزشهای لازم در این زمینه به مجریان طرح صورت بپذرید.
*در ادامه آقای ابوذری پیرامون تدوین طرح نقش مددکاران اجتماعی در بلایای طبیعی عنوان نمودند: هر مددکار اجتماعی متخصص، تواناییِ برنامه ریزی و مدیریت و ساماندهی بلایای طبیعی را دارد و لذا از این توانایی می بایست استفاده بهینه بشود. تعیین اولویتها، نیازها و مداخلات سریع، اساسی ترین نیاز مردم در حوادث طبیعی است و اینکه چطور این نیازسنجی انجام و مدیریت بشود می بایست در طراحی و تدوین این طرح لحاظ بشود. ایشان عنوان نمودند این مبحث همچون پازلی است که از مرحله اول تا آخر باید طبق برنامه اجرا بشود و رها شدنِ هر مرحله ای به کل پروژه آسیب می رساند.
*در ادامه خانم امیراصلانی نیز بر آموزش مددکاران اجتماعیِ مجری طرح در مناطق آسیب دیده از بلایای طبیعی تأکید داشتند.
*خانم امین جعفری نیز اعلام نمودند در زمینه تهیه و تدوین این طرح با تمام توان همراه خواهند بود.
*در پایان آقای مهدیزاده در نتیجه گیری نهایی از کلیه موارد مطروحه در این جلسه عنوان نمودند، در یک اقدام جمعیِ فوری نسبت به پیشنهاد آقای آزمون مبنی بر تهیه یک پیش نویس این طرح اقدام بشود و سایر مراحل جهت اجرای هر چه سریعتر این طرح، با هماهنگی با معاونت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور دنبال گردد.

تهیه و تنظیم: روابط عمومی کانون سراسری مراکز مددکاری اجتماعی کشور

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
دکمه بازگشت به بالا