گسترش مراکز «مثبت زندگی» راهکاری برای تسهیل فعالیت های بهزیستی | شکل گیری مراکز مثبت زندگی براساس توزیع جغرافیایی جمعیت هدف

معاون وزیر و رییس سازمان بهزیستی کشور در دومین روز از همایش معاونین پیشگیری که با حضور دکترمجید رضا زاده معاون توسعه پیشگیری،دکتر کاظم نظم ده مدیر کل دفتر مدیریت عملکرد و جمعی از کارشناسان و معاونین سازمان بهزیستی کشور در ساختمان شماره دو بهزیستی برگزار شد، گفت: کمبود امکانات همیشه و در همه جا وجود دارد و جذب امکانات و بودجه تخصیص یافته با اعمال قانون و زور انجام نمی شود، بلکه بر اساس اولویت جذب می شود و بستگی به این دارد که عملکرد خود را تا چه حد به عنوان یک اولویت نشان دهیم.

به گزارش مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران به نقل از سامانه اطلاع رسانی بهزیستی کشور؛ دکتر وحید قبادی دانا در این همایش دو روزه با اشاره به اهمیت تأثیر گذاری فعالیت حوزه ها در عملکرد سازمانی،کسب جایگاه و به دنبال آن جذب بودجه،گفت: پیشگیری همواره ارجح و اولویت ما در تمامی فعالیت هاست؛ اما کسب جایگاه و ارزش و اعتبار با بخشنامه و  دستورالعمل محقق نمی شود،بلکه تاثیر گذاری کیفی و کمی قابل احصا در فعالیت های بهزیستی،خود به خود جایگاه و رتبه برتر را برای یک بخش به دنبال خواهد داشت.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به برگزاری جلسه هم اندیشی مدیران حوزه  مبارزه با مواد مخدر از ابتدای انقلاب اسلامی و اشتراک تجارب آنان در رسیدن به یک مدل واحد،گفت:«مرکز جامع وبازتوانی درمان اعتیاد» مدلی است که با همکاری این عزیزان، طراحی شده است  و نخستین مرکز آن نیز در استان اصفهان به بهره برداری رسیده است که برای راه اندازی این مراکز در تمامی استان ها،آمادگی وجود دارد پس تعلل در این مورد جایز نیست و منتظر برنامه های عملیاتی و آغاز به کار مراکز در دیگر استانها هستیم.

رئیس سازمان بهزیستی کشور،با اشاره به لزوم چابکی، تخصصی بودن و شفافیت عملکرد حوزه پیشگیری در استانها، گفت: شاخص های کمّی کردن عملکرد در حوزه پیشگیری شامل معرفی طرح و استراتژی کلی ،معرفی و تخمین بارمالی،اجتماعی،اقتصادی و … آسیب ها و معلولیت ها در جامعه،اقدامات انجام شده و شفاف سازی هر چه بیشتر  پروژه هاست که یک راهکار ارتباط موثر با حوزه های تخصیص  بودجه  در استان و جذب آن خواهد شد.

دکتر قبادی دانا همچنین بازنگری طرح های ریز و درشتی که سالهاست در برنامه کاری سازمان بهزیستی قرار دارد،ضروری خواند و افزود:برخی طرح ها ممکن است توسط نهاد دیگر قابل اجرا باشد  نباید روی آن تعصب داشته باشیم و اگر قابل واگذاری هستند ،آنها را واگذار کنیم تا فضا برای کارهای جدیدتر باز شود.

پیشگیری از آسیب های نو پدید؛ عرصه ای جدی و قابل تامل
رییس سازمان بهزیستی کشور موضوع بررسی و «پیشگیری از آسیب های نوپدید »را از موارد ویژه ای دانست که با توجه به فرا گیر شدن آن در جامعه،لازم است در دستور کار  معاونت پیشگیری قرار گیرد.

وی همچنین بهره گیری از دانش فناوری اطلاعات را ،راهکاری صحیح و مناسب برای انتقال بودجه و امکانات به حوزه های تخصصی سازمان دانست و افزود:در آینده نزدیک و با توسعه فناوری اطلاعات و و استقرار دولت الکترونیک،از فربه تر شدن حوزه های پشتیبانی جلوگیری می شود و بودجه و امکانات بدون کاغذ بازی و تشریفات زمان بر اداری به حوزه های تخصصی انتقال می یابد.
رییس سازمان بهزیستی کشور بهره گیری از فیلد های مناسب در حوزه پیشگیری را قابل توجه دانست و افزود:مهدهای کودک یک فیلد بسیار مناسب برای آموزش های پیشگیرانه در زندگی است که نباید مغفول بماند از این رو باید به صورت خط سبز از آن استفاده شود همچنین ایجاد فیلد های جدید برای حوزه پیشگیری بهترین محل برای ارتقای فعالیت های موثر حوزه پیشگیری است که مراکز «مثبت زندگی» یکی از این فیلدهاست.

شکل گیری مراکز مثبت زندگی براساس توزیع جغرافیایی جمعیت هدف 

وی گفت:مراکز مثبت زندگی بر اساس توزیع جمعیت هدف در حوزه جغرافیایی شکل می گیرد و بر پایه «it» و با حضور یک مددکار اجتماعی، بین همه مراکز بهزیستی در آن منطقه ارتباط ایجاد می کند و تمامی خدماتی که در سطح یک توسط بهزیستی انجام می گیرد را ارائه می دهد.

دکتر قبادی دانا با اشاره به شیفت دادن امکانات به حوزه های تخصصی در خانوارهای تحت پوشش این مراکز گفت: تغییر واحد اجتماعی از فرد به خانواده در این مراکز باعث می شود که  مجموعه پرونده های ما در حوزه های پیشگیری، توانبخشی و اجتماعی در حوزه پرونده های خانوار تجمیع شود و این کمک خوبی است که تقویت بنیان خانواده و پیشگیری از طلاق را با شناسایی زوج هایی با ریسک بالای طلاق (درگیر اعتیاد، بیکاری و… ) را در زمان طلایی آن انجام گیرد.

گفتنی است در نخستین روز این همایش که دیروز برگزار شد؛ موضوعاتی همچون استراتژی ها و نقشه راه معاونت پیشگیری، محدودیت های بودجه در سال جاری، موضوعات مرتبط با مدیریت عملکرد و… مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
دکمه بازگشت به بالا