رییس انجمن مددکاران اجتماعی کشور: حوزه اجتماعی ایران بیمار است

به گزارش ایرنا، سید حسن موسوی چلک روز دوشنبه در جشنواره ملی ایده های برتر حوزه کنترل و کاهش مواد مخدر در سنندج، افزود: حوزه اجتماعی همواره در حاشیه سیاست گذاری ها قرار داشته است و با اینکه بسترهایی فراهم شده و فضا تغییر کرده است اما هنوز این حوزه در اولویت نیست.

وی اظهار کرد: امنیت پایدار اجتماعی کشور با حوزه اجتماعی گره خورده است و لازمه وجود امنیت اجتماعی در کشور افزایش شاخص های سرمایه ای و مشارکت های اجتماعی است.

او با بیان اینکه در حوزه اجتماعی ما در کشور کار موثری انجام نشده و همین امر موجب شده تا سن آسیب دیدگان اجتماعی پایین بیاید، افزود: هم اکنون در این حوزه روند رو به بهبودی نداریم و آنچه که در این میان تخریب می شود نیروی انسانی به عنوان مهمترین منبع توسعه ای کشور است.

رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران با تاکید بر اینکه حوزه اجتماعی کشور باید لایه برداری شود گفت: همواره همه دولت ها و روسای جمهور از پرداختن به مسائل اجتماعی می هراسند و آن را در حاشیه سیاست گذاری ها قرار داده اند.

وی با بیان اینکه شادی و نشاط در جامعه ما تعریف مشخصی ندارد و ایران در میان ۱۵۷ کشور در بخش نشاط رتبه ۱۱۵ را دارد، افزود: آمارها نشان می دهد که چهار عامل لذت، تفریح، کنجکاوی و فرار از مشکلات روحی و روانی منجر به افزایش آسیب های اجتماعی شده است.

موسوی چلک با اشاره به اینکه ما در کشور برای غم ها برنامه داریم اما برای شادی و نشاط فاقد برنامه هستیم، اظهار کرد: در این راستا منتظر دولت هستیم و اشتباه ما از گذشته تاکنون این بوده که اجازه دادیم دولت ها برای مسائل شخصی ما تعیین تکلیف کنند در حالی که دولت فقط باید بستر ساز باشد و خود ما باید برای ایجاد نشاط و شادی تلاش کنیم.

به گفته وی توجه به حقوق شهروندی، شایسته سالاری و بستر سازی برای مشارکت مردم منجر به افزایش نشاط و شادی در جامعه خواهد شد.

رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران گفت: ما در کشور بسترهایی که می تواند نشاط و شادی را برای جامعه به وجود آورد نداریم و دلیل آن این است که ظرفیت های فرهنگی که منجر به هویت فرهنگی شود را اعلام نکرده ایم و همواره به جای تقویت فرهنگی به دنبال ممیزی فرهنگی بوده ایم.

او ادامه داد: ما در کشور باید تلاش کنیم که حوزه اجتماعی را از حوزه سیاست کنار بکشیم و در این راستا نیازمند افرادی هستیم که در توسعه و پیشرفت کشور موثر باشند.

موسوی چلک افزود: همچنین باید تلاش شود بستر برای مطالبه گری اجتماعی فراهم شود و دولت ها هم باید مشوق مطالبه گری باشد، مساله ای که حوزه اجتماعی ایران همواره از آن رنج برده است.

او اظهار کرد: در حوزه مواد مخدر به یک رومزگی دچاره شده ایم و خلاقیت در برنامه های ما وجود ندارد لذا باید زمینه های لازم برای خلاقیت در این راستا فراهم شود.

وی با بیان اینکه برگزاری جشنواره ایده های برتر در هفت استان کشور در همین راستا بوده است، گفت: این جشنواره با استقبال بسیار خوبی مواجه شد و ایده های موثری در زمینه های مختلف کاهش و کنترل مواد مخدر به این جشنواره ها ارسال شد.

رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران بیان کرد: ماندگاری و تاثیر اینگونه برنامه ها و جشنواره هایی که با ارائه ایده و طرح همراه است بسیار بیشتر از مشارکت های مالی است و آنچه که در این میان از اهمیت برخوردار است اجتماعی شدن است.

وی گفت: اگر بستر مشارکت از بدنه پایین جامعه شروع شود مشارکت پایدار خواهد بود لذا به سراغ مشارکت ایده رفتیم و باید نشان دهیم که در حوزه مواد مخدر طرح و ایده اقشار مختلف جامعه می تواند تاثیرگذار باشد.

او افزود: در کنار ایده که مربوط به آینده است کار دیگری که در ستاد اجرا شد کنار نگذاشتن تجربیات بود و در این راستا استان کرمان مسوول ثبت دبیرخانه ملی تجارب کنترل مواد مخدر شد.

موسوی چلک اظهار کرد: این ایده هایی که به جشنواره ارسال شده اند سرمایه کشور است لذا دبیرخانه شورای مبارزه با مواد مخدر استان باید این ایده ها را در قالب کتابی چاپ کند، در سایت ها منعکس شود و مالکیت معنوی افرادی که ایده ارائه داده اند حفظ شود.

وی پیچیدگی و تکثر در حوزه های اجتماعی را نیازمند دادن فرصت به ایده پردازی دانست و افزود: در حوزه اجتماعی این بستر را نداریم و باید فضایی فراهم کنیم تا مالکیت معنوی ایده های اجتماعی افراد جاری خود را باز کند.

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
دکمه بازگشت به بالا