آشنایی با گروه نیکوکاری کودکان شاد انزلی

آشنایی با گروه نیکوکاری کودکان شاد انزلی

مصاحبه اختصاصی مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران “کارگروه خبریِ استان گیلان” با گروه داوطلب نیکوکاری کودکان شاد انزلی

 

لطفاً به اختصار خودتان را معرفی بفرمایید

با نام خدا کار خود آغاز کنم، با عشق خدا لب به سخن باز کنم

با سلام و احترام
لادن یعقوب پور هستم، کارشناس معماری.

از چه زمانی با امور داوطلبانه خیریه ای و عام المنفعه آشنا شدید و چطور شد وارد عرصه نیکوکاری اجتماعی شدید؟

در رابطه با سوال شما باید عرض کنم، یکسال بعد از فعالیتم در این عرصه می گذشت، روزی به طور اتفاقی، دفتر خاطرات دوران کودکیم را مرور میکردم، با جمله ای که در گوشه ای از دفتر، با همان افکار کودکی ام نوشته بودم، مواجه شدم و آن جمله این بود:
خدایا آنقدر ثروتمندم کن تا روزی بتوانم به بنده هایت کمک کنم.
اکنون انسانی بی نهایت ثروتمند هستم، اما نه از نظر مالی، بلکه از نظر معنوی، چون خدایی دارم لطیف تر از برگ گل که مسیر را برایم هموار ساخته تا بتوانم به خواسته ی دوران کودکی و قلبیم برسم.
انجام امور خیریه ای و عام المنفعه مربوط می شود به مهرماه سال ۹۷ که همراه با خواهر بزرگترم اقدام کردیم.
بعد از انجام کارهای اولیه و پیگیری های لازم در تاریخ ۹۷/۰۷/۲۷ فعالیتمان را شروع و جشنی بمناسبت آشنایی با فرزندانِ خانواده های کم برخوردار تدارک دیدیم و از آن پس انجام این امور تداوم یافت.

ضمن تشکر از توضیحات جامع و کامل شما، لطفاً از فعالیتهای مجموعه [گروه کودکان شاد انزلی] بفرمایید؟ در حال حاضر چه تعداد کودک از شما خدمات دریافت می کنند و بطور کلی بسته های کلیِ حمایت اجتماعی شما شامل چه خدمات و سرویس‌هایی میشوند؟

در حال حاضر تعداد ۲۶ کودک و نوجوان از گروه ما خدمات دریافت می کنند. البته تعداد ذکر شده بطور ثابت نمی باشد و رو به افزایش است.
کمک های ما شامل:
تأمین خوراک، پوشاک، درمان، حمایت تحصیلی، کلاس های تقویتی، کلاس های توانمندسازی، اردوهای تفریحی، جشن های مناسبتی، کمک هزینه ی معشیتی، پرداخت اجاره بهاء و تهیه ی لوازم منزل می باشد.
لازم به ذکر است در راستای توانمندسازی، تعدادی از نوجوانانِ تحت پوشش در حال گذراندنِ دوره های فوتبال و زبانِ انگلیسی می باشند.
قرار بر این بود تا کلاس های زبان، فوتبال و دف نوازی برای تمام نوجوانانِ تحتِ پوشش برگزار شود که متاسفانه با ویروسِ جدیدی به نام کرونا مواجه شدیم و برخلاف میل باطنی اجباراً باید برنامه ها را با کمی تأخیر اجرایی کنیم.

دورنمای کُلیِ فعالیتهای گروه نیکوکاری [کودکان شاد انزلی] را چگونه ترسیم می فرمائید و به نظر شما وضعیت این گروه در آینده به چه صورتی خواهد شد؟

با توکل بر خدا سعی مان بر این است تا بتوانیم فعالیت های گروه را در آینده گسترش داده و نیازهای اولیه ی زندگی را، بطور کاملاً رایگان در اختیار کودکان و نوجوانان قرار دهیم و از سوی دیگر آنها را توانمند ساخته تا در آینده برای خود، از آن طریق کسب درآمدکنند و واژه ی فقر را برای همیشه از زندگیشان پاک کنیم.
به اینصورت که از کودکی تا نوجوانی هیچ گونه هزینه برای زندگی اعم از هزینه ی خوراک، پوشاک، تحصیل، درمان و… پرداخت نکنند و همزمان روی توانمندسازیِ آنها تمرکز کنیم، بصورتی که هر کدام از کودکان دوره هایی را بصورت رایگان بگذرانند تا در آینده از طریقِ حرفه هایی که آموزش دیده اند برای خود کسب درآمد کنند.
در این زمینه علاقه ی خود کودک برای ما حائز اهمیت است و با توجه به علاقه مندیشان به ورزش خاصی مثل هنرهای رزمی، فوتبال و… یا علاقه به زبانِ خارجه و یا در هر زمینه ی دیگری، آن ها را ثبت نام کنیم.

سخن پایانی شما را میشنویم؟ چه توصیه ای به جوانان جامعه ما که علاقمند به امور نیکوکاری اجتماعی می باشند دارید؟

در عرصه ی نیکوکاری اجتماعی خصوصاً در ارتباط با کودکان و نوجوانان در ابتدا از حُسن نیت خود مطمئن و سپس فعالیت خود را آغاز کنند. بدین صورت نباشد که روزنه ی امیدی در اعماق قلب کودکان باز کرده و بعد از مدتی با نور امیدی در دل، رهایش کنند.
این دسته از کودکان به شدت آسیب دیده هستند، باعث آسیب دیدگی بیشتر این عزیزان نشویم.
اگر برای کمک رسانی، از کودکان شروع کنیم، یعنی مانع فقر شده و از طریق توانمندسازیشان میتوانیم شاهد تعداد کمتری از نیازمندی ها در دورانِ بزرگسالی باشیم.
امید بر آن داریم که روزی فقر، ابتدا از شهرمان، سپس کشورمان و در نهایت از جهان نیز، ریشه کن شود و هیچ کودکی به خاطره تکه ای کاغذ به نام پول، با حسرتی بر دل، بزرگ نشود.
با سپاس از وقتیکه جهت تهیه این مصاحبه در اختیار ما قرار دادید.

________
روابط عمومی مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
دکمه بازگشت به بالا