آشنایی با کلینیک مددکاری اجتماعی مهر ماندگار (استان اصفهان؛ شهرستان آران و بیدگل)؛ به مدیریت آقای محسن افشارنسب

حرکت رسانه ای “معرفی مراکز مددکاری اجتماعی کشور” با هدف شناساندنِ توانمندیها و پتانسیل های کلینیک های مددکاری اجتماعیِ فعال در سطح کشور صورت می پذیرد و اجرای آن از طریق اقدام به مصاحبه های اختصاصی با مدیران این مراکز محقق خواهد شد. قابل به ذکر است در همین راستا، چهاردهمین مورد از مصاحبه های اختصاصی بعمل آمده با آقای محسن افشارنسب (مدیریت کلینیک مددکاری اجتماعی مهر ماندگار؛ اصفهان؛ شهرستان آران و بیدگل) می باشد که مشروح این مصاحبه را در ادامه خواهید خواند.

لازم به ذکر است این حرکت رسانه ای بدون هیچگونه گزینش و محدودیتی اجرا می گردد و مجموعه مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران آمادگی کامل خود را جهت انجام مصاحبه های اختصاصی با یکایک مدیران کلینیک های مددکاری اجتماعی دارای مجوز و فعال در سطح کشور اعلام می دارد،  لذا همه مدیران مراکز مددکاری اجتماعی در سرتاسر کشور (در صورت تمایل جهت ارائه نقطه نظرات و معرفی مراکزشان) می توانند از طریق ارسال پیام به پست الکترونیکی info@socialwork2015.ir  و نیز ارسال پیام به کلیه پایگاههای ما در شبکه های اجتماعی (کافه رسانه مددکاری؛ مددکاری اجتماعی ایرانیان؛ مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی) اعلام آمادگی نمایند تا رابطین این پایگاه اینترنتی با آنان ارتباط برقرار گردد.

*** ضمن سلام و وقت بخیر، لطفاً به اختصار خودتان را معرفی بفرمایید

با سلام و احترام؛ محسن افشارنسب هستم، دارای مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد مددکاری اجتماعی از دانشگاه علامه طباطبائی.
حدود ۶ سال سابقه شغلی در دانشگاه علوم پزشکی کاشان، در پست کارشناس فرهنگی (۴سال) و کارشناس مددکاری مرکز مشاوره دانشجویی (۲سال) را دارم.

*** از چه سالی کلینیک مددکاری اجتماعی تأسیس نمودید و لطفاً بفرمایید محورهای اصلی فعالیت مرکز شما چه مواردی هستند؟

کلینیک مددکاری اجتماعی مهر ماندگار شهرستان آران و بیدگل به عنوان اولین کلینیک تخصصی مددکاری شهرستان، تیرماه ۱۳۹۶ موفق به کسب موافقت اصولی از سازمان بهزیستی استان اصفهان شد، با تکمیل کادر اداری فعالیت رسمی خود را از مرداد ۱۳۹۷شروع کرد.
در حال حاضر کادر کلینیک متشکل از دو نفر کارشناسی ارشد مددکاری اجتماعی، یک نفر کارشناسی ارشد پژوهشگری، یک دکترای مشاوره خانواده، یک کارشناس روانشناسی و یک نفر دکترای علوم قرآنی (لیسانس علوم تربیتی) می باشد.
از آنجا که لازمه تغییرات اجتماعی در جوامع، پژوهش می باشد مهمترین محور اصلی کلینیک در آغاز فعالیت تمرکز بر مطالعه و شناسایی وضعیت شهرستان در حوزه های اجتماعی بوده است که در این زمینه در حال تدوین چند طرح پژوهشی از قبیل بررسی وضعیت بهزیستی ذهنی روانی و اجتماعی شهروندان، بررسی علل اجتماعی در بروز تصادفات رانندگی و … با همکاری اساتید دانشگاهی می باشیم تا بتواند با پشتوانه علمی تخصصی به ارائه خدمات و اقدامات تخصصی بپردازیم.
همچنین با توجه به پتانسیل قشر جوان شهرستان، برنامه هایی در این زمینه در حال عملیاتی شدن است که از جمله آن طرح ارتقا و توانمندسازی تحصیلی دانش آموزان از طریق مشاوره های تحصیلی می باشد که با این طرح از مهارت های دانشجویان نخبه و جوان شهر در راستای عدالت آموزشی و ارتقای کیفیت زندگی آنان بهره مند می شویم.

*** با کدام ارگان ها و نهاد ها همکاری دارید و لطفاً از خدمات تخصصی قابل ارائه توسط مرکزتان بفرمایید.

در حال حاضر کلینیک مددکاری اجتماعی مهرماندگار در زمینه آسیب های اجتماعی با تشکل های دانشجویی در خصوص پیشگیری از آسیب های اجتماعی در قالب طرح های پایش همکاری دارد.
از دیگر خدمات تخصصی کلینیک نیز در حوزه مشاوره های روانشناختی، خدمات مددکاری اجتماعی، خدمات آموزشی و پژوهشی می توان اشاره نمود.
اما مهمترین رویکرد کلینیک در برنامه ریزی های آتی این کلینیک تمرکز بر حوزه مددکاری جامعه ای در راستای ارتقای سلامت اجتماعی، نشاط اجتماعی و پیشگیری از آسیب ها می باشد.
در حوزه توانمندسازی به عنوان یکی از موضوعات سنتی حرفه مددکاری نیز در حال ساماندهی گروههای یاریگر می باشیم اما با توجه به اینکه تاکنون پرونده ای از سازمان بهزیستی در اختیار ندارد برنامه ریزی های آن حوزه نیز پس از شناسایی و مطالعه وضعیت مددجویان انجام خواهد گرفت.

*** بنظر شما مراکز مددکاری اجتماعی چگونه می توانند مسیر موفقیت را طی نمایند و چگونه می توانند در جهت توانمند شدن گام های اساسی بردارند؟

در صورتی که مددکار اجتماعی بتواند بر روی پایگاه های تخصصی و حرفه ای هر منطقه تمرکز و سرمایه گذاری کند می تواند از طریق کاهش موازی کاری ها و به تشکیل زنجیره ای از برنامه های حمایتی متمرکز اقدام نماید و با آموزش های حرفه ای و اتخاذ تدابیرحمایتی اثرگذاری بهتری بر حیطه کاری خودش داشته باشد.

*** برای جامعه مراکز مددکاری اجتماعی کشور چه دورنمایی را ترسیم می کنید؟ ضمن سپاس از وقتی که در اختیار ما قرار دادید، سخن پایانی شما را می شنویم

باتوجه به سابقه ۶۰ ساله مددکاری اجتماعی در کشور و گسترش آسیب های اجتماعی و از سوی دیگر روند هرم جمعیتی کشور که به سمت موج سالمندی خواهد رفت به نظر می رسد مراکز مددکاری اجتماعی در صورتی که بتوانند در حوزه های کاری مذکور از دانش روز دنیا به صورت تخصصی و علمی بهره مند شوند می توانند نقش قابل توجهی ایفا نمایند. از سوی دیگر از مراکز مددکاری اجتماعی کشور انتظار می رود با مطالبه گری خود در سیاستگذاری ها نقش پررنگی داشته باشند.
در پایان از مجموعه مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران به جهت وقتی که در اختیار ما قرار داده اید سپاسگذارم.

مصاحبه و گردآوری: هما صدری
انتشاریافته در مجموعه رسانه های مددکاری اجتماعی ایرانیان

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
دکمه بازگشت به بالا