پایگاه خبری مددکارنیوز به زودی شروع به کار خواهد کرد.

مددکاری اجتماعی و تاب آوری «قسمت اول»

باشگاه تاب آوری؛ انعکاس دهنده فعالیتها و اقدامات تخصصی کارگروه تاب آوری در رسانه مددکاری اجتماعی ایرانیان

ایده تاب آوری در وبسایت مددکاری اجتماعی ایرانیان: در حالیکه جهان وارد قرن ۲۱ شد که روند رو به رشد تضادهای اجتماعی، بیماری های واگیردار، بحران های مالی، مهاجرت، جنگ و آوارگی، مشکلات زیست محیطی و آسیب های اجتماعی از جمله چالش هایی هستند که معیار و ماهیت انسان معاصر را به محک تجربه آزموده و استقامت ذهنی و روانی آنها را می سنجند. در شرایط بحران، برخی از افراد تبدیل به چاهی می شوند و در آن فرو می روند و برخی با یادگیری مهارت های حل تعارض برای به دام نیافتادن از روی آن می پرند. تاب آوری در برابر بحران های موجود و حل این مشکلات مستلزم مدیریت به هنگام آن بوده که اقدامی بسیار دشوار است. ماهیت و شکل بحران ها تفاوت های قابل توجهی با هم دارند و عموماً توانایی ما را برای مبارزه با آنها و غلبه به چالش می کشانند. هر اندازه میزان تاب آوری انسان ها بیشتر باشد قدرت غلبه بر این مشکلات و عبور از بحران ها برای آنها سهل تر و با هزینه های کمتری خواهد بود.

خانه تاب آوری Home of Resilience
خانه تاب آوری Home of Resilience

تاب آوری مستلزم سطح عمیقی از پذیرش است. تاب آوری به این معنا است که چنانچه اتفاقاتی بیافتد که زندگی ما را به معنای واقعی تکان داده و تحت شعاع خود قرار دهد و ما را در هم بشکند به معنای پایان کار و زندگی ما نباشد. همانگونه که بدن ما در برابر بیماری ها تاب می آورد، ذهن و فرآورده های آن نیز در برابر بحران های موجود قدرت تاب آوری داشته باشد. به همین ترتیب که در برابر انواع بیماری ها تاب می آوریم می توانیم و پس از مدتی بهود می یابیم در برابر بحران های عاطفی، اجتماعی و روانی نیز تاب بیاوریم. هر چند که ذکر این نکته ضروری است که تاب آوری به معنای خطاناپذیری نیست بلکه به معنای تعهد به خویشتن و افزایش ظرفیت شفا و تداوم بهبودی است.

ایده تاب آوری در وبسایت مددکاری اجتماعی ایرانیان

همه ما می دانیم که کشور ما تا چه اندازه با انواع بحران های طبیعی و انسان ساخت مواجه است. در شرایط کنونی که میزان آسیب پذیری افراد افزایش می یابد ضروری است از استراتژی و برنامه هایی به منظور کاهش تاثیرپذیری در برابر این بحران ها بهره مند شویم. در این رابطه برنامه تاب آوری از مهمترین برنامه هایی است که ما را در رسیدن به اهداف یاد شده یاری می رساند.

مجموعه رسانه های تخصصی مددکاری اجتماعی ایرانیان شامل ۳ زیر مجموعه گسترده به نام پایگاه اطلاع رسانی مددکاران اجتماعی ایران، مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران و پایگاه انگلیسی مجموعه رسانه های مددکاری اجتماعی ایرانیان می باشد.

طی پنج سال فعالیت این رسانه، تعداد ۴ جلد کتاب تحت عنوان « کتاب سال پایگاه» تولید و چاپ گردیده است که دو مورد از آن شامل محتوای اختصاصی تولید شده از دو مورد اجرای کارزارهای رسانه ای بوده است.

وب سایت مددکاری اجتماعی ایرانیان تنها وب سایت مددکاری اجتماعی در سطح دنیاست که محتوای اختصاصی آن سالانه تبدیل به کتاب می شود. نکته قابل توجه و منحصر به فرد عدم هر گونه وابستگی این مجموعه رسانه ها به نهادهای دولتی و غیردولتی می باشد.

لازم به ذکر است، این رسانه با اکثریت قریب به اتفاق انجمن های تخصصی علوم یاورانه دوست است اما تحت شعاع سیاست ها و طرز تفکر هیچ نهادی چه دولتی و چه غیردولتی نیست و نخواهد بود. در سال جاری گردآوری و چاپ کتاب های دیگری در دستور کار این رسانه قرار دارد و در مراحل بعدی گرداوری مطالب تخصصی شامل پژوهش های مددکاری اجتماعی به عمل آمده توسط این پایگاه اینترنتی کتاب خواهد شد و در مراحل بعدی گرداوری سلسله واکاوی های اجتماعی ایران که طی چند سال اخیر در این رسانه منتشر گردیده کتاب خواهد شد. کلیه کتاب های انتشار یافته از سوی رسانه مددکاری اجتماعی ایرانیان تاکنون در کتابخانه ملی ایران ثبت گردیده است.

باشگاه تاب آوری ایرانیان
باشگاه تاب آوری ایرانیان

ایجاد باشگاه تاب آوری به عنوان ایده رسانه مددکاری اجتماعی ایرانیان با هدف انجام پژوهش های عملیاتی علمی و پژوهشی در حوزه های مختلف تاب آوری و نیز پرداختن به امر آموزش البته نه به سبک فعلی اموزش تاب آوری بلکه آموزشی مبتنی بر اثربخشی و کارآمد بودن در تعقیب هدف نهادینه سازی امر تاب آوری خصوصا برای اقشار آسیب پذیر کشور عزیزمان ایران و شاغلین در مشاغل سخت و فرسایشی خواهد بود.

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
دکمه بازگشت به بالا