جداسازی اجتماعی: کلید کاهش شیوع COVID-19 و جلوگیری از فشار مضاعف بر سیستم بهداشتی درمانی

جداسازی اجتماعی: کلید کاهش شیوع COVID-19 و جلوگیری از فشار مضاعف بر سیستم بهداشتی درمانی
نویسنده: دکتر شیما اسفندیاری

کلید کاهش شیوع COVID-19 و جلوگیری از فشار مضاعف بر سیستم بهداشتی درمانی چیزی جز Social distancing نیست.

همانطور که میدانید روز چهارشنبه گذشته سازمان بهداشت جهانی شیوع کرونا ویروس جدید را یک پاندمی جهانی تلقی نمود و این یعنی این ویروس مرگبار خارج از معیار های آلودگی موجود، در کشور های متعددی در دنیا در حال انتقال میباشد همان طور که تدروس آدهانوم دبیر کل سازمان بهداشت جهان گفت: هرچند نباید به راحتی ازکنار کلمه ی سنگینی مثل پاندمی بگذریم اما باید بدانیم که کشور ها هنوز میتوانند سرنوشت این پاندمی را تغییر دهند.

زمانی که یک ویروس جدید با عواقبی جدی یا مرگبار جامعه را تحت تاثیر قرار دهد، از طریق جمعیت شیوع پیدا میکند.

سرعت شیوع ویروس تحت تاثیر عوامل مختلفی از جمله اینکه افراد مبتلا با چه سرعتی با افراد غیر مبتلا در ارتباط هستند، میباشد.

عمل”social distancing” یا در لغت”جداسازی اجتماعی”، راهکاری برای کاهش سرعت شیوع عفونت و جلوگیری از غافلگیری سیستم بهداشتی درمانی میباشد.

هرچند شاید جداسازی اجتماعی نتواند تعداد افراد مبتلا شده به ویروس را کاهش دهد، اما میتوند این اطمینان را ایجاد کند که تمام افراد نیازمند درمان تحت پوشش درمان مناسب قرار بگیرند.

بدون جداسازی اجتماعی به دلیل سرعت زیاد ابتلای افراد به بیماری ، نه تنها افراد مبتلا به ویروس نمیتوانند درمان مناسب را دریافت کنند بلکه بیماران دیگر نیز که به دلیل بیماری های دیگر نیازمند مراقبت های بیمارستانی میباشند ، به دلیل غافلگیری سیستم بهداشتی درمانی به مخاطره می افتند.جداسازی اجتماعی شیوع عفونت را جهت نگاهداشتن پیک تعداد مبتلایان به اندازه ای کمتر از ظرفیت سیستم بهداشتی درمانی کاهش میدهد.

جداسازی اجتماعی در اپیدمی های عفونی گذشته چه قدر موثر بوده است؟

طبق مطالعه ای که در سال ۲۰۱۱ بر روی اپیدمی آنفلوآنزای H1N1 سال ۲۰۰۹ مکزیک انجام شده تصمیم دولت مبنی بر تعطیلی مدارس به مدت ۱۸ روز توانسته جان هزاران را نجات دهد. در این مطالعه کاهش ۳۵درصدی در انتقال بیماری به واسطه ی تعطیلی مدارس، اجتماعات عمومی، کنسرت ها، رستوران ها گزارش شده و گفته شده هر چند دولت مردم را مجبور به در خانه ماندن نکرد اما تصمیم هماهنگ مردم مبنی بر جداسازی اجتماعی برای دو هفته و متعاقب آن کاهش شیوع آنفلوآنزا زمان کافی را به محققان جهت ساخت واکسن داد.

آیا میتوانم از خانه بیرون بروم؟ آیا میتوانم افراد دیگر را ملاقات نمایم؟ پاسخ این سوال به این صورت خلاصه میشود: تاحدودی بله.

جداسازی اجتماعی به این معنی نیست که شما باید چند هفته در یک گوشه ی منزوی ساکن شوید بلکه به این معنیست که با دقت و حساسیت در تعداد افرادی که باید با ایشان در ارتباط باشید تجدید نظر کنید.

اما جداسازی اجتماعی دقیقا چیست؟ به طور خلاصه پرهیز یا محدود کردن ارتباط با افراد دیگر بدین شکل که:

– تاحد ممکن در خانه بمانید و ارتباط با افراد خارج از خانه را محدود کنید و از فضاهای شلوغ پرهیز نمایید.

– از بوسیدن و در آغوش گرفتن و دست دادن با افرادی غیر از کسانی که با ایشان زندگی میکنید و افراد هم خانه ی خود که از بیرون خانه وارد شده و هنوز دست خود را نشسته اند پرهیزکنید.

– از هرگونه تجمع که در آن فاصله ی افراد کمتر از یک متر باشد بپرهیزید.

-از رستوران، کافی شاپ، مراکز مذهبی و وسایل حمل و نقل عمومی در ساعت اوج ترافیک بپرهیزید.

– هربار بعد از ورود به منزل و قبل از لمس هرچیزی دستان خود را بشویید.

– حوله ی مخصوص دست و صورت خود را به کرات بشویید یا به جای آن از دستمال کاغذی استفاده کنید.

– از تماس دست با صورتتان زمانی که بیرون از منزل هستید بپرهیزید.

– در محل کار چگونه رعایت کنیم؟

– تا حد ممکن به جای جلسات حضوری از ویدئو کنفرانس استفاده کنید.

– برای جلسات حضوری از اتاق های بزرگی استفاده کنید که بتوان فاصله ی بیشتر از ۱متر بین افراد را در آن رعایت کرد.

– از هرگونه معاشرت در مکان هایی که فاصله ی افراد در آن کمتر از۱متر شود بپرهیزید.

– از صرف غذا در رستوران ها یا غذاخوری شلوغ بپرهیزید و ترجیحا غذای خود را به همراه بیاورید.

– اگر از وسایل حمل و نقل عمومی یا کامپیوتر مشترک استفاده میکنید سطوح لمس شدنی را با دستمال های ضدعفونی کننده پاک کنید.

– پس از لمس سطوح همگانی دست خود را با آب و صابون شسته یا از ضدعفونی کننده ی دست استفاده کنید و از مالیدن دستتان به صورت بپرهیزید.

– اگر به اسکناس یا قبض مشتریان دست میزنید به کرات دست خود را ضدعفونی کنید.

– با توجه به تمام نکات ذکر شده در این مطلب از مردم شهر و کشورم تقاضا میکنم علی الرغم عید باستانی و آداب و سنن ایرانیان در خرید و دید و بازدید نوروز، جهت حفظ سلامت نسل بشریت ، با دولت و کادر درمان همکاری نموده و آداب social distancing یا جداسازی اجتماعی را با حساسیت اجرا نمایند.

قابل ذکر است که جداسازی اجتماعی صرفا به هدف جلوگیری از ابتلای شخص شما نیست ، چرا که هرکدام از ما ممکن است ناقل این ویروس بوده اما بدون علامت و کاملا نرمال به نظر برسیم فلذا در معاشرت های اجتماعی بدون آن که بدانیم ویروس را بیش از پیش انتقال دهیم.

مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران
دکمه بازگشت به بالا